Connect with us

Revistateo.ro

Sfaturi pentru conservarea cosmeticelor homemade

Cosmetica

Sfaturi pentru conservarea cosmeticelor homemade

Știm prea bine că orice produs cosmetic are o anumită durată de viață. Din nefericire, produsele preparate în casă sunt mult mai fragile și au un termen de valabilitate mult mai scurt. Acesta poate fi influențat de ingrediente, de recipientul în care produsul este depozitat și de modul în care se păstrează. Numeroase prudse homemade trebuie ținute într-un loc uscat și răcoros. De aceea, recomandarea noastră este să le ții la frigider. Păstrează cremele, măștile și chiar balsamurile de buze la frigider, pentru ca toate ingredientele să se mențină proaspete.

CITEȘTE ȘI: BALSAM DE BUZE CU AGAVE

Evită depozitarea produselor în baie, deoarece acumularea bacteriilor este favorizată de umezeală și căldură. Evită mediile în care bacteriile se multipică rapid și astfel vei lungi durata de viață a produselor cosmetie și vei avea mai multă siguranță atunci când el utilizezi.

Păstrează cosmeticele homemade în recipiente bine dezinfectate și închise etanș. Asigură-te că acestea sunt bine curțate și uscate complet înainte de a turna produsele în ele și spală-te riguros pe mâini pentru a evita pătrunderea bacteriilor. Nu este suficient să speli recipientele cu apă și săpun. Folosește alcoolul sanitar pentru a el dezinfecta și pentru a crea un mediu sigur, fără germeni, pentru produsele pe care le prepari. Evită borcanele sau cutiile și optează pentru recipiente car enu au contact direct cu mediul exterior, cum ar fi tuburile.

Bazează-te pe simțurile tale și aruncă orice produs care nu miroase bine. Ingredientele naturale sunt perisabile și datorită lipsei conservanților acestea au o durată de viață mult mai mică. Bazează- te pe utilizarea uleiurilor pentru că acestea rezistă mai bine. Măștile sau preparatele care conțin citrice sunt cele care vor avea cel mai scurt termen de valabilitate pentru că fermentează foarte ușor.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cosmetica

To Top