Connect with us

Revistateo.ro

Cosmetica

Cum scapi de celulită cu doar două ingrediente din bucătărie, efectul e garantat

Aproape că nu există femeie care să nu aibă celulită, iar cele care susțin că nu au deloc pielea cu aspect de coajă de portocală se pot considera niște norocoase.

Creșterea, precum și scăderea în greutate, precum și alți factori pot duce la apariția celulitei. Chiar și persoanele extrem de slabe se confruntă cu celulită, iar atunci când circulația sângelui nu este foarte bună, riscul de a face celulită este crescut.

Celulita este o modificare a structurii pielii. Aceasta descrisă de către specialiști ca o “coajă de portocală”, ce apare pe coapse, fese şi abdomen. Afectează elasticitatea pielii, producerea de colagen, elastină, precum și de acid hialuronic.

Atunci când evoluează, vasele de sânge pot apărea la nivelul superficial al pielii. Există și stadii avansate ale celulitei, în care se pot simți la palpare niște noduși dureroși.

Medicii spun că celulita este un proces de distrugere lentă a celulelor subcutanate, provocat de retenția apei și a toxinelor. Acest lucru conduce la o circulație și o oxigenare locală a pielii, așa că trebuie să iei măsuri imediate.

Există multe femei care apelează la tratamente sofisticate la salon. Din păcate, acestea nu se încadrează în bugetul tuturor.

Ce trebuie să știi este faptul că celulita nu se tratează prin dietă și, în niciun caz prin înfometare. Specialiștii recomandă o alimentație echilibrată, evitând carbohidrații din pâine și din paste. Se pot consuma, în schimb, paste și orez, dar în cantități moderate.

Iată un truc prin care poți trata celulita în intimitatea casei tale. Tratamentele cosmetice realizate la salon conțin adesea aceste ingrediente pe care le poți utiliza și tu acasă. Ai nevoie doar de ulei de cocos și de zaț de cafea. Prepară un gomaj din aceste ingrediente și masează apoi bine pielea cu amestecul obținut, cu mișcări ferme.

Mai poți încerca să folosești ingredientele și separat.

În timpul dușului, folosește zațul de cafea pentru a-ți masa și pentru a-ți exfolia pielea. Aplică ferm pe coapse și pe fese. După aceea, aplică ulei de cocos pe zonele masate, pentru a îmbunătăți tonusul pielii.

Citește și: Tratamentul natural care te scapă de celulită și vergeturi în patru săptămâni

1 Comment

1 Comment

  1. Andrei

    2019-10-07T13:30:03+03:00 at 2019-10-07T13:30:03+03:00

    Pentru celulita e ok si produsul Cellinea!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cosmetica

To Top