Connect with us

Revistateo.ro

Cosmetica

Cum scapi de petele pigmentare cu ajutorul ingredientelor din bucătărie

Este normal ca pielea să fie înnegrită în zona gâtului, genunchilor, axilelor ori a coatelor. Acest lucru nu este un semn de boală, însă, pentru multe persoane, această pigmentare excesivă poate să fie neplăcută.

Pe piață există multe produse care promit albirea pielii în scurt timp. Din păcate, însă, aceste produse conțin substanțe chimice care pot irita pielea în cazul în care ai pielea sensibilă.

Pigmentarea excesivă apare de obicei din cauza expunerii prelungite la soare. Însă și îmbătrânirea este un factor care duce la pigmentarea pielii.

Mai ales în zonele în care pielea este mai groasă, precum coatele și genunchii, care nu primesc o cantitate adecvată de uleiuri din partea corpului în comparație cu celelalte părți ale corpului, apare hiperpigmentarea. De asemenea, și rasa, dar și aplicarea anumitor produse cosmetice poate duce la o colorare a pielii.

Iată câteva remedii complet naturale care te ajută să decolorezi pielea, în cel mai scurt timp:

Aloe Vera. Aceasta conține vitamine și minerale uimitoare care pot hrăni și lumina pielea, de la prima utilizare. Concentrația de nutrienți găsite în interiorul acestei place ajută la întinerirea pielea noastră și o va face mai sănătoasă din prima zi. În afară de aceasta, aloe vera conține, de asemenea, ingrediente anticancerigene. Acesta se Din acest motiv, este utilizată în numeroase produse cosmetice. Începi prin aplicarea gelului de aloe Vera la locul închis la culoare și lasă-l timp de cel puțin 20 de minute înainte de clătire. Repetă acest tratament acest lucru în mod regulat.

Bicarbonatul de sodiu – este un alt ingredient de nelipsit. Având proprietăți de exfoliere, acesta elimină pielea moartă și ajută la regenerarea pielii, care va scăpa, în clee din urmă de pigmentarea excesivă. Prepară o pastă din 1 parte de apă cu 3 părți de bicarbonat de sodiu. Aplic-o pe zonele întunecate și las-o să stea timp de 5 minute să acționeze, înainte de a clăti bine cu apă călduță.

Și cartofii sunt extrem de eficienți. Sucul cartofului are proprietăți de iluminare și de albire a pielii. Se amestecă suc de cartofi cu puțină zeamă de lămâie și se aplică pe zonele afectate, apoi se lasă să acționeze câteva minute. Se clătește bine cu apă călduță.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cosmetica

To Top