Connect with us

Revistateo.ro

De ce au inotatorii de la Jocurile Olimpice aceste pete pe spate si umeri

Sanatate

De ce au inotatorii de la Jocurile Olimpice aceste pete pe spate si umeri

Pregatirea pentru Jocurile Olimpice nu e deloc usoara si asta se poate vedea cu ochiul liber. Ai observat pana acum ca inotatorii si alti atleti, in general, au niste pete maronii sau mov pe spate si umeri? Iti explicam ce sunt acestea.

Inotatorul american Michael Phelps si alti atleti olimpici au fost fotografiati deseori cu acele pete ciudate, perfect rotunde, pe umeri si spate. Nu e vorba de nicio boala, oricat de inestetice ar arata, ci de o leziune: sunt urme de ventuze cauzate de niste recipiente din sticla care se pun deasupra pielii si, in urma combustiei de oxigen, provoaca un efect de aspiratie creand un vid pe piele, scrie The Independent.

Se poate evita chimioterapia dupa extirparea unei tumori canceroase? Raspunsul unui medic

Pune un cub de gheata pe punctul Feng Fu din zona gatului si ameliorezi aceste dureri

Acest tratament antic aplicat in special inotatorilor e mai vechi decat ti-ai putea imagina. Prima oara a fost aplicat acum 1.500 de ani in China si este familiar si rusilor, caci s-a folosit in medicina in timpul URSS si in Rusia postrevolutionara. Aceasta terapie brevetata de chinezi acum peste 1.500 de ani trateaza durerile, bolile articulare si colicii, inclusiv gripa si bronsita.

Efectele pe care le produc recipientele aplicate pe piele au cauzat, insa, destula polemica de-a lungul timpului, chiar daca sportivii spun ca urmand acest tratament s-au simtit mai bine.

De ce au inotatorii de la Jocurile Olimpice aceste pete pe spate si umeri-1

Ventuzoterapia ajuta la imbunatatirea circulatiei sangelui si diminueaza durerile musculare si senzatia de greata sau de preaplin in stomac. Dupa ce ventuzele sunt aplicate, trebuie sa treaca un sfert de ora ca in interior sa se formeze echimozele. Pielea se ridica usor din cauza presiunii create, iar umiditatea creste in interiorul ventuzei.

Dupa ce se scot ventuzele, pielea va deveni vanata sau maronie (precum in imaginea de mai jos), insa corpul va fi eliberat de toxine si sangele va circula normal. Ventuzele se pot aplica in orice zona a corpului unde exista dureri musculare sau o proasta circulatie a sangelui.

De ce au inotatorii de la Jocurile Olimpice aceste pete pe spate si umeri-2

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top