Connect with us

Revistateo.ro

Sanatate

De ce este bine să consumi untură de porc

Multe persoane evită grăsimea de porc și o înlocuiesc adesea cu uleiurile vegetale. Însă, beneficiile sale ar trebui să te determine să consumi mai des această grăsime animală.

Potrivit unui studiu realizat de BBC, grăsimea de porc a intrat în top 10 cele mai pline de nutrienți alimente din lume.

Grăsimea de porc, cunoscută românilor ca untură, este o sursă bună de vitamina B și minerale, care sunt vitale pentru organismul uman.

Principala grăsime din untură, acidul oleic, asigură un nivel scăzut de depresie. Un alt beneficiu extraordinar este faptul că reglează producţia de hormoni în organismul nostru şi aduce echilibru la nivel tiroidian.

Grăsimile găsite în untură pot preveni apariţia cancerului, în special cancerul la sân, așa că data viitoare alege să gătești cu această grăsime.

Mâncarea gătită cu untură are un gust delicios şi te fereşte de problemele cu colesterolul. Folosește-o la prăjirea cartofilor, dar și atunci când pregătești varză călită.

După uleiul de măsline, untura ocupă locul al doilea la capitolul grăsmi monosaturate, considerate a fi cele mai sănătoate tipuri de grăsimi saturate.

Grăsimea de porc încetineşte şi intoxicarea alcoolică, prin acoperirea pereţilor stomacului cu grăsime şi crearea pansamentului gastric, care previne absorbţia rapidă de alcool din stomac.

Alcoolul trece mai departe în intestin, unde, totuşi, va fi absorbit, dar treptat. Așa că, data viitoare când vrei să consumi ceva mai mult alcool, nu uita să consumi și niște untură înainte.

Cantităţi mici de grăsime sunt de folos pentru inimă şi vasele de sânge, reglementează contracţiile musculare ale organelor interne, inclusiv ale muşchiului cardiac, şi sprijină tonusul vascular. Nu exagera, însă, cu acest consum.

Cum scapi de pintenul osos cu ajutorul unturii

Pinten osos (ciocuri). Preparaţi un unguent din 100 g slănină nesărată de porc, tocată mărunt, un ou crud şi 100 ml oţet concentrat (esenţă). Borcanul cu amestecul se ţine într-un loc întunecos, până la dizolvarea completă a slăninei, amestecând periodic.

Înainte de procedură, călcâiul se ţine în apă fierbinte, apoi se aplică pe zona dureroasă un tampon de vată îmbibat în unguent. Com­presa se aplică pe timp de noapte, dimineaţa se spală talpa cu apă caldă. Durata tratamentului este de 5-7 zile.

Citește și: Cornulețe cu gem pufoase, ușor de preparat de oricine

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top