Connect with us

Revistateo.ro

Naturiste

Cum poți scăpa de osteoporoză cu ajutorul cojilor de ouă

Odată cu înaintarea în vârstă, toate persoanele încep să aibă probleme de sănătate, mai mici sau mai mari. Fie că este vorba despre probleme ale articulațiilor sau despre probleme cardiace ori de probleme de altă natură, trebuie să luăm măsuri de la primele simptome.

Cele mai multe persoane se confruntă odată cu înaintarea în vârstă cu osteoporoza. Aceasta este o afecţiune metabolică scheletală caracterizată prin scăderea masei osoase şi degradarea ţesutului osos, crescând fragilitatea osului şi astfel susceptibilitatea la fracturi.

Pentru că nu există simptome până la prima fractură, osteoporoza este considerată o boală „silențioasă”. Este cea mai frecventă boală metabolică din lume, iar după vârsta de 50 de ani, riscul de a dezvolta osteoporoză crește, 40% dintre femei și 13% dintre bărbați ajungând să prezinte cel puțin o fractură osteoporotică.

Încă din tinerețe, vizita la medic pentru o analiză de osteoporoză este necesară, pentru a vedea cât de predispus ești să faci această boală.

Printre primele semne ale osteoporozei se numără: durerile de spate, cauzate de tasarea vertebrelor, cele de la nivelul șoldului sau membrelor inferioare. Scăderea în înălțime, postura încovoiată, îngreunarea încapacității motorii, precum și dificultatea de a depune efort și de a ridica greutăți sunt alte semne.

Cakciul este mineralul esențial pentru prevenirea osteoporozei. Organismul pierde calciu în fiecare zi prin piele, unghii, păr, transpiraţie, urină şi materii fecale, așa că este foarte important ca să primească o cantitate suficientă.

Necesarul de calciu creşte pe măsură ce îmbătrânim, în special atunci când intervine menopauza, iar nivelul hormonului estrogen scade semnificativ. Pe lângă suplimentele de calciu pe care le poți lua la recomandarea medicului, mai poți folosi și cojo de ouă.

Deși cojile de ou par inutile și sunt adesea aruncate la gunoi, studiile au arătat că acestea sunt o sursă excelentă de calciu natural. În compoziția lor s-a descoperit aproximativ 93% calciu și alte minerale necesare pentru sănătate, precum fosfor, magneziu, siliciu, sodiu, potasiu, fier.

Cu ce trebuie să amesteci cojile de ouă

Se spune despre compoziția cojii de ou că este similară cu cea a oaselor umane, a dinților și a măduvei spinării și cp nu ar trebui să le aruncăm atunci când consumăm ouă.

Coaja de ou poate accelera foarte mult vindecare fracturilor osoase, iar atunci când e cazul luați de 3 ori pe zi câte o linguriță de pulbere de coajă de ou.

Este necesar să se agite pulberea într-un pahar de ceai sau apă plată și să beți tot amestec. Pentru cei care suferă de osteoporoză sau arsuri la stomac, se amestecă o jumătate de linguriță de pulbere cu iaurt, lapte sau suc de fructe.

Citește și: Amestecă aceste patru ingrediente și scapă pentru totdeauna de acnee și de cicatrici

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top