Connect with us

Revistateo.ro

Plante minune pentru OSTEOPOROZĂ!

Sanatate

OSTEOPOROZĂ: Cauze, simptome și REMEDII NATURISTE

Masa osoasă a organismului atinge densitatea maximă în jurul vârstei de 30 de ani. După 45 de ani, aceasta începe să scadă, de 3 ori mai repede la femei decât la bărbați, mai ales după menopauză.

Termenul „osteoporoză” se referă la decalcifierea biologică a osului normal, acompaniată de un risc crescut de fracturi, mai ales la șold, pumn și vertebre, ceea ce duce la durere artritică și la tasarea vertebrelor.

Simptome

– dureri de spate și, mai rar, dureri în piept, șold și pelvis;

– durere de natură mecanică, deși poate apărea spontan, poate fi cauzată de efort sau traumatisme;

– scăderea în înălțime (datorită tasării vertebrelor)

– risc crescut de fracturi prin cădere.

Luați suficient calciu?

În general, osteoporoza poate fi prevenită prin menținerea unui aport adecvat de calciu, dar statisticile arată că cele mai multe femei neglijează acest aspect.

Lactatele sunt o modalitate facilă de a realiza aportul adecvat de calciu zilnic – dacă mâncați doar un borcănel de iaurt degresat în fiecare zi și dacă puneți în cereale pentru micul dejun doar 300 ml de lapte îmbogățit în calciu, veți depăși necesarul de calciu zilnic. Printre sursele ne-lactate de calciu de numără: humusul, tahini, somonul, smochine, migdale.

Cauze

Osteoporoza aparev în urma îmbătrânirii fiziologice a masei osoase. Progresează rapid după menopauză, când scadenivelul estrogenilor, și poate fi precipitată de imobilizarea prelungită a unui membru.

Aportul dietar adecvat de calciu pe toată durata vieții este esențial pentru menținerea sănătății osului la bătrânețe, iar deficitul de calciu este factorul-cheie în dezvoltarea osteoporozei.

Alți factori care cresc riscul instalării osteoporozei sunt curele prelungite de corticosteroizi, perioadele de anorexie sau activitățile sportive excesive la femei și cancerul. Fumatul și consumul crescut de alcool măresc, de asemenea, riscul.

Ce plante folosim?

COADA-CALULUI: Puneți 2-4 g de plantă uscată în 200 ml de apă clocotită și lăsați să infuzeze timp de 10-15 minute. Beți o cană pe zi.

LUCERNĂ: (tinctură)- este bună pentru sănătatea oaselor. Puneți 20 de picături într-un pahar cu apă. Beți de 3 ori pe zi, după mese.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top