Connect with us

Revistateo.ro

Ce se intampla in corpul tau cand nu mai folosesti produse cosmetice

Frumusete

Ce se intampla in corpul tau cand nu mai folosesti produse cosmetice

Cu totii folosim produse cosmetice, insa nu toti suntem constienti de impactul pe care acestea le au asupra organismului uman. Te-ai intrebat vreodata ce s-ar intampla daca ai renunta pentru o perioada la deodorant, sampon sau crema de fata?

Un studiu condus de oamenii de stiinta de la UC Berkeley si Clinica de Salud del Valle Salinas a demonstrat ca si o pauza foarte mica de la utilizarea cosmeticelor poate avea un impact major asupra sanatatii organismului uman. Studiul a fost efectuat pe un esantion de 100 de adolescenti si s-a descoperit un lucru uimitor.

CITESTE SI: APLICA BICARBONAT IN JURUL OCHILOR. UITE CE SE INTAMPLA!

CITESTE SI: FA ACESTE EXERCITII FACIALE SI SCAPA CU ADEVARAT DE RIDURI

Adolescentilor li s-au oferit produse de ingrijire personala 100% naturale, care nu contineau nici cea mai mica urma de substante chimice. In timpul studiului ei au incetat sa mai foloseasca produse cosmetice din comert. Studiul a vizat adolescentii pentru ca acestia folosesc mai multe astfel de produse in comparatie cu adultii. Rezultatele i-au uimit pe oamenii de stiinta: dupa doar cateva zile continutul de parabeni din sangele tinerilor scazuse cu pana la 45%, iar continutul de triclosan si benzophenone-3 cu pana la 36%.

Ingredientele din produsele de ingrijre persoanala sunt absorbite in organism mult mai rapid decat credem si afecteaza intregul sistemul de functionare al acestuia. Desi nu realizam acest lucru, pe termen indelungat toate aceste substante pot provoca daune majore si pot conduce la degradarea celulelor si la dezvoltarea unor afectiuni grave.

Specialistii sunt de parere ca etichetele produselor pe care le achizitionam ar trebui citite cu mare atentie. Exista ingrediente precum triclosanul, benzophenone-3 si parabenii pe care ar trebui sa le evitam cu orice pret. Totodata, utilizarea cosmeticelor trebuie sa fie limitata. Mai exact, este recomandat sa folosim doar produsele absolut necesare precum samponul sau deodorantul si sa evitam utilizarea excesiva a acestora. Exista numeroase variante naturale care ofera rezultate grozave si protejeaza sanatatea.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Frumusete

To Top