Connect with us

Revistateo.ro

Nu aplica balsamul de buze cu degetele. Uite ce se va intampla!

Cosmetica

Nu aplica balsamul de buze cu degetele. Uite ce se va intampla!

Balsamul de buze este un produs cosmetic extrem de utilizat. Multe femei il adora pentru ca hidrateaza in profunzime si lasa buzele moi si catifelate. Sunt persoane care devin dependente de balsamul de buze si nu pot renunta la el. Exista numeroase forme ale acestui produs, iar multe dintre ele se prezinta in cutii.

In acest caz produsul se poate aplica cu degetele sau pensula. Din pacate multe doamne si domnisoare aleg degetele in locul pensulei, insa nu se gandesc la consecinte.

Pe degetele tale se gasesc, de obicei, o multime de bacterii si microorganisme care pot da nastere unor probleme de sanatate grave. Acest lucru se intampla mai ales atunci cand nu te speli pe maini inainte de a utiliza balsamul de buze sau orice alt produs cosmetic. Chiar daca in balsam exista substante menite sa impiedice dezvoltarea bacteriilor, acestea nu te protejeaza de microbii de pe maini.

Dupa ce ai atins manerul unei usi sau chiar telefonul mobil, pe degetele tale se poate afla un stafilococ sau un streptococ. Aceste tipuri de bacterii pot da nastere infectiilor, penumoniei, sau chiar meningitei. Specialistii sunt de parere ca fiecare persoana care utilizeaza balsamul de buze ar trebui sa aleaga varianta unui stick sau sa foloseasca o pensula speciala, care trebuie dezinfectata periodic.

Se pare ca produsele cosmetice creaza un mediu proprice pentru bacterii si acestea nu pot fi anihilate doar de substantele chimice care se afla in compozitia lor. De aceea este absolut necesar sa iti tii cosmeticele in locuri curate si aerisite si sa eviti pastrarea lor in geanta.

CITESTE SI: CUM SA SCAPI DE COSURI IN TIMP RECORD

Nu stii cum sa scapi de cosuri in timp record? Acest ingredient natural este foarte eficient! Un studiu publicat in Complementary Therapies in Medicine a analizat mai multe femei cu varste cuprinse intre 25 si 45 de ani. Acestea au fost impartite aleatoriu in doua grupuri. Femeile care faceau parte dintr-un grup au luat timp de patru saptamanai cate trei capsule de ceai verde in concentratie de 500 mg zilnic. Celelalte au luat pilule complet goale, bineinteles fara sa stie, pentru a se testa efectul placebo.

Dupa o luna de zile, cele care au luat ceai verde aveau mult mai putine cosuri pe frunte, barbie si nas in comparatie cu celelalte femei. Ceaiul verde a diminuat si nivelul de colesterol din sangele acestora. Expertii spun ca acest lucru se datoreaza compusilor antiinflamatori care se afla in ceaiul verde.

Acneea este deseori cauzata de inflamatii, lotiuni sau creme. Ceaiul verde este un ingredient foarte eficient care o poate trata in timp record, datorita proprietatilor sale antioxidante si antiinflamatorii. Totusi, cantitatea de ceai consumata de femeile supuse acestui studiu este mult mai mare decat cea pe care o consumam in mod normal. In plus, ceaiul verde administrat in cadrul studiului a fost decofeinizat.

Oamenii de stiinta spun totusi ca nu toata lumea care consuma ceai verde se va bucura de aceste efecte, ci ca rezultatul este in stransa legatura cu motivul pentru care acneea isi face aparitia. Desigur, nu strica deloc sa incerci si tu un astfel de remediu daca te-ai intrebat cum sa scapi de cosuri rapid si nu ai gasit inca un raspuns.

Sursa foto: waystocureacne.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cosmetica

To Top