Connect with us

Revistateo.ro

Află de ce nu trebuie să te descalți niciodată în casă. Nu mai face asta pentru că este un obicei ce îți poate pune viața în pericol.

Sanatate

Nu te mai descălța niciodată în casă. Iată de ce!

Specialiștii atrag atenția asupra faptului că nu trebuie să ne descălțăm în casă. Cel mai bine este să ne scoatem încălțămintea îniante de a intra în locuință. Iată care este motivul pentru care nu trebuie să te mai descalți în casă.

Nu te mai descălța niciodată în casă. Iată de ce!

Dr. Charles Gerba, profesor la Universitatea din Arizona și microbiolog a făcut un studiu în urma căruia a ajuns la concluzia că pe talpa încălțămintei dar și în interiorul acesteia există mai multe bacterii. Mai exact, pe suprafața acestora se găsesc aproximativ 421.000 de bacterii, în timp ce în interior se găsesc nu mai puțin de 2.887 de bacterii.

Printre bacteriile găsite pe suprafața încălțămintei se găsesc și următoarele: E. Coli (responsabilă pentru apariția infecțiilor intestinale, infecțiilor localizate la nivelul tractului urinar, diaree și chiar meningită), E. Coli (de vină pentru dezvoltarea unor infecții ale sângelui sau pentru apariția pneumoniei), Serratia ficaria, responsabilă pentru apariția infecțiilor respiratorii (este o cauză rară).

Aceste bacterii se găsesc pe suprafața încălțămintei într-un procent foarte mare: 96%. Acestea apar pe încălțăminte în urma contactului cu materiile fecale din băile publice sau din parcuri.

Potrivit studiului, aceste bacterii pot să rămână pe încălțăminte mult timp și pot fi purtate uneori pe o distanță mai mare în locuință.

CITEȘTE ȘI: Dupa ce vei citi asta, nu vei mai avea probleme cu mirosul urat al pantofilor

CITEȘTE ȘI: Ce sa faci ca sa nu iti mai intre apa in incaltaminte

Pentru a nu intra în contact cu aceste bacterii și pentru a nu le aduce în casă, este ideal să te descalți înainte de a intra în locuință. De asemenea, este recomandat să îți speli încălțămintea. Astfel bacteriile sunt înlăturate în proporție de 90%.

Așa că, data viitoare când ajungi acasă, încearcă să ții cont de sfaturile de mai sus.

1 Comment

1 Comment

  1. anca maria

    2017-07-01T06:49:15+03:00 at 2017-07-01T06:49:15+03:00

    Deci, conform articolului, ne putem imbolnavi de E. coli si E. coli???

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top