Connect with us

Revistateo.ro

Iată care sunt cele mai periculoase ingrediente din cosmetice

Cosmetica

Iată care sunt cele mai periculoase ingrediente din cosmetice

Propylene Glycol – acest ingredient se găsește în mod normal în șampoane și balsamuri, însă există și în unele produse cosmetice pentru față, în special în cele pentru curățare. Dacă este un ingredient bun pentru părul tău, pentru ten din păcate este foarte nociv. Citește etichetele produselor pentur îngrijirea feței și evită-l, deoarece este prea agresiv cu pielea sensibilă.

CITEȘTE ȘI: CU CE POȚI ÎNLOCUI CREMA DE RAS 

Din fericire, din ce în ce mai multe persoane cunosc efectele negative ale parabenilor și tot mai multe companii producătoare îi elimină din compoziția produselor. Acești pot dezechilibra sistemul endocrin cauzând numeroase probleme de sănătate.  Parabenii sunt conservanți care asigură o durată de viață mai mare a produselor pentru îngrijirea feței și nu numai, însă au nenumărate efecte negative asupra organismului. Încearcă să îi eviți.

Parfumul este și el o substanță care dăunează din plin sănătății pielii, cauzând iritații și simptome alergice. Cele mai indicate produse sunt cele fragrance-free, deoarece conțin mai puține chimicale. Chiar dacă nu au un miros la fel de plăcut, acestea sunt mult mai sănătoase pentru tenul tău și totodată mult mai sigure de utilizat. Dacă ai pielea uscată sau sensibilă, evită pe cât posibil produsele cu parfum sau alcool, deoarece usucă puternic și lasă pielea aspră în timp. Alcoolul este utilizat pentru a spori absorbția anumitor ingrediente în piele, însă poate cauza apariția acneei și a altor probleme dermatologice.

Petroleum sau uleiul mineral dezechilibrează funcțiile normale ale sistemului hormonal și blochează porii. Din păcate, există foarte multe produse pentru îngrijirea tenului care îl conțin. Acesta te predispune la apariția coșurilor, a petelor și a iritațiilor. Cel mai indicat este să eviți cosmeticele care conțin acest ingredient.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cosmetica

To Top