Connect with us

Revistateo.ro

Exfoliant cu sare și dovleac

Frumusete

Exfoliant cu sare și dovleac

Iată care sunt ingredientelele de care ai nevoie:

– o cană de sare de mare sau sare Epsom

– 4 linguri de ulei de semințe de dovleac

– 2 linguri de ulei de ricin

– o lingură de glicerină

– o lingură de miez de dovleac dat prin răzătoare

– o lingură de ulei de migdale

Cum trebuie să procedezi:

Amestecă uleiul din semințe de dovleac, uleiul de ricin și uleiul de migdale și încălzește-le foarte puțin într-o cratiță sau la cuptorul cu microunde. Amestecul de uleiuri nu trebuie să fie fierbinte!

Combină apoi uleiurile cu sarea și amestecă cu o lingură. Adaugă glicerina și miezul de dovleac și formează o compoziție omogenă.

Depozitează exfoliantul într-un recipient curat și dezinfectat, departe de lumina soarelui și de căldură.

Sarea curăță în profunzime porii, îndepărtând celulele maorte și pielea uscată. Totodată stilumează circulația și îți lasă pielea catifelată și moale la atingere. Dovleacul hidratează intens și repară straturile superioare ale pielii. Acesta are un conținut bogat de vitamina A, vitamina C și vitamina E, betacaroten și potasiu. Acestea din urmă ajută la menținerea tonului uniform al pielii. Pe lângă toatea cestea, dovleacul are proprietăți anti inflamatorii și antibacteriene, calmând pielea iritată, crăpată și uscată.

Utilizează exfoliantul cu sare și dovleac o dată pe săptămână și vei vedea rezultatele. Nu uita că pe timpul iernii nu este indicat să exagerezi cu exfolierea, deoarece pielea este afectată de condițiile vremii și de aerul uscat din interior și devine mult mai sensibilă. De asemenea, de fiecare dată după ce te exfoliezi, încearcă să folosești o cremă puternic hidratantă, pentru a putea echilibra umiditatea din piele.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Frumusete

To Top