Connect with us

Revistateo.ro

Ce se întâmplă dacă nu consumi suficientă sare

Sanatate

Ce se întâmplă dacă nu consumi suficientă sare

Tu știi ce se întâmplă dacă nu consumi suficientă sare? Este adevărat că s-a stabilit o legătură între consumul excesiv de sare și apariția unor boli. Cu toate acestea, te expui unor riscuri și în momentul în care renunți la acest condiment definitiv.

Din cauză că sarea este asociată cu apariția unor probleme de sănătate, multe persoane cad în extrema cealaltă și decid să nu mai consume deloc acel condiment care de regulă este nelipsit din orice rețetă. Cu toare acestea, nici așa nu e recomandat să procedăm. Asta deoarece organismul are nevoie de sare.

Ce se întâmplă dacă nu consumi suficientă sare? Explicațiile specialiștilor

Consmulul excesiv de sare duce la apriția hipertensiunnii arteriale. Astfel crește riscul de a suferi un infarct miocardic sau un accident vascular. De teamă să nu treacă prin așa ceva, mulți oameni decid să renunțe definitiv la sare. Dar, în timp, decizia aceasta se poate dovedi una nepotrivită, deoarece și în această situație poți avea unele probleme de sănătate.

Organimsul uman are nevoie și de sodiu, deci se pare că sarea nu trebuie eliminată în totalitate din alimentație. Dar cum știi care este cantitatea de sare de care organismul are nevoie și când devine o ameninare pentru sănătate?

CITEȘTE ȘI: Ce se intampla in corpul tau cand consumi sare

CITEȘTE ȘI: Iată de ce trebuie să consumi sare de Himalaya

Conform unor cercetători, sarea trebuie redusă semnificativ numai atunci când medicul condideră că este un pericol pentru organism, iar o anumită persoană a fost diagnoscată cu hipertensiune arterială. Conform unor studii, și consumul redus de sare este asociat cu apariția unor boli cardivasculare. De asemenea, cantitatea mică de sare poate duce la modificarea unor hormmoni din organism. Ceea ce din nou nu aduce niciun beneficu corpului.

Există totuși și specialiști care contrazic studiile ce vorbesc despre nevoia corpului de a primi o anumită cantitate de sare. Dacă ești într-o astfel de situație și ai probleme de sănătate asociate cu consumul de sare, cel mai bine ar fi să vorbești cu medicul pentru a-ți spune cum trebuie să prcedezi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top