Connect with us

Revistateo.ro

Această boală des întâlnită crește riscul de avort spontan

Stiri

Endometrioza, boala femeii neiubite

Ce poate fi mai dureros pentru o viitoare mamă decât să piardă sarcina? Din păcate acest lucru se întâmplă din ce în ce mai des în zilele noastre, iar o boală de întâlnită poate fi cauza.

CITEȘTE ȘI: SCRISOARE CĂTRE FIICA MEA, PE CARE NU AM MAI APUCAT SĂ O ADUC ACASĂ

Endometrioza este una dintre cele mai cumplite boli pe care le poate suferi o femeie. Aceasta boala des intalnita creste riscul de avort spontan la femei, iar unii o numesc „boala femeilor neiubite”. Boala poate afecta orice femeie cu varsta cuprinsa intre 15 si 30 de ani.

Statisticile arată că, la femeile care știu că sunt însărcinate, una din cinci sarcini se încheie înainte de a împlini 20 de săptămâni. Experții estimează că în primul trimestru se pierd 1 din trei sarcini la femeile care descoperă mai târziu că sunt însărcinate. Deși pe măsură ce sarcina avansează riscul de avort spontan scade, foarte multe femei suferă din această cauză.

Specialiștii au descoperit că riscul de avort spontan este mai mare la femeile care suferă de endometrioză. Aceasta este o boală cronică, foarte des întâlnită la femeile care așteaptă un copil. La persoanele care suferă de această boală, anumtie porțiuni din mucoasa uterului se termină în mod anormal, la nivelul trompelor uterine sau al ovarelor, la nivelul intestinelor sau chiar la nivelul vezicii urinare. Statisticile arată că această boală apare la aproxiamtiv 170 de milioane de femei în toată lumea, fapt care este îngrijorător.

Multe dintre femeile care suferă de această boală nu sunt conștiente că o au. Atunci când se manifestă, femeile care o au suferă de dureri puternice mai ales spre sfârșitul menstruației, dureri la contactul sexual și senzație permanentă de oboseală.

Deși multe femei cu endometrioză reușesc să nască copii perfectp sănătoși, trebuie să știi că există riscul de avort spontan și acesta este major. Totodată, există un factor major de risc pentru nașterea prematură, probleme la naștere sau naștere prin cezariană. De aceea este recomandat să mergi periodic la medicul specialist, să vorbești cu acesta despre toate simptomele pe care le simți și să îți faci toate testele. Sub o supraveghere atentă ai toate șansele să naști un copil sănătos.

Sursa foto: bristolacupuncturepractice.co.uk

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top