Connect with us

Revistateo.ro

De ce iti apar cosuri

Frumusete

De ce iti apar cosuri pe fata. Cauzele pe care nu trebuie sa le ignori

Te intrebi de ce iti apar cosuri si ce e de facut? Stiai ca acneea se poate declansa la orice varsta? Cele mai multe femei se confrunta cu aceasta problema a pielii in adolescenta. In multe cazuri, insa, cosurile apar chiar si la 30 sau 40 de ani din diferite motive.

De ce iti apar cosuri pe fata chiar daca ai depasit varsta adolescentei?

Dupa cum spuneam, cosurile sunt frecvente in randul adolescentilor, dar nu ii scutesc nici pe adulti. S-au facut numeroase studii pentru a afla de ce apare acneea la varste inaintate. Cercetatorii au descoperit ca in cele mai multe cazuri, stilul de viata este principalul vinovat pentru eruptiile cutanate.

Cosurile apar din cauza obstructionarii porilor. Acumularea de sebum in pori. Aceste glande sebacee blocheaza porii si pielea nu mai respira cum trebuie. In acel moment apar bolile pielii, unele mai inofensive, altele agravante.

Cele mai multe femei recurg la tot felul de tratament de peeling (curatare completa a pielii). Anumite ingrediente naturale au menirea sa curete bine piele, dar nu rezolva in totalitate problema cosurilor. Tocmai de asta, e bine de stiut ce trebuie sa faci ca sa nu iti mai apara cosuri.

In primul rand, acneea nu este cauzata tot timpul de praf si murdarie. Nici machiajul nu are mereu legatura cu eruptiile cutanate. Asadar, oricat de mult ai avea grija de pielea ta, nu esti absolvita de afectiunile dermatologice. De asemenea, nici consumul de grasimi sau ciocolata nu are o influenta foarte mare asupra sanatatii pielii.

Totusi, exista anumite alimente care incurajeaza aparitia cosurilor. Sunt acele produse care ridica glicemia si contribuie la procesele inflamatorii ale pielii. Aici intra lactatele si produsele bogate in carbohidrati. O dieta bogata in faina duce inevitabil la acnee.

de-ce-iti-apar-cosuri-pe-fata-cauzele-pe-care-nu-trebuie-sa-le-ignori

Activitatea hormonala are si ea un rol determinant in aparitia punctelor negre si a structurilor purulente de la suprafata pielii. Anumite medicamente, in special cele care contin hormoni artificiali, sunt responsabile de afectiunile pielii.

CITESTE SI: Patru metode de a scapa de acneea de pe fund. A patra este cea mai importanta

Ce poti face sa eviti acneea

Hidratarea este extrem de importanta. Bea multa apa si evita consumul de produse care contin mult zahar ori cele cafeinizate. A bea lichide nu inseamna consumarea licorilor colorate, pline de chimicale daunatoare celulelor. Miscarea fizica ajuta foarte mult la destresare. Stresul este unul din factorii care determina cel mai adesea eruptiile cutanate.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Frumusete

To Top