Connect with us

Revistateo.ro

De ce ar trebui să folosești cosmetice naturale

Frumusete

De ce ar trebui să folosești cosmetice naturale

Cu cât aflăm mai multe despre toxinele care ne înconjoară, cu atât mai multe motive avem să ne orientăm spre produse cosmetice din ingrediente naturale. Tot mai multe femei conștientizează efectele negative pe termen lung care vin odată cu utilizarea cosmeticelor chimice, iar produsele homemade par a fi o soluție excelentă pentru a le înlocui. Iată de ce ar trebui să faci și tu acest pas!

Unul dintre cele mai importante motive pentru care ar trebui să folosești ingredientele naturale în favoarea celor chimice, este prezenta substanțelor care afectează hormonii de reproducere la femei. Majoritatea cosmeticelor din comerț conțin parabeni, sulfați și alte ingrediente care aduc modificări serioase în organism și sunt dăunătoare pe termen lung. Pe lângă acestea, unele produse conțin și toxine cancerigene care te predispun la dezvoltarea celulelor canceroase. Majoritatea acestor toxine se găsesc pe etichete sub denumirea de PEG și sunt cel mai des întâlnite în lacurile pentru unghii.

CITEȘTE ȘI: AFLĂ MAI MULTE DEPSRE COSMETICELE ORGANICE

Chimicalele, parfumul și coloranții din cosmetice pot duce la o cădere severă a părului. Dacă te confrunți cu această problemă, ar fi timpul să analizezi produsele pe care le folosești și să găsești alte opțiuni. Pe lângă asta, majoritatea șampoanelor și a balsamurilor care promit că reduc mătreața, s-ar putea să nu facă altceva decât să înrăutățească această condiție. Scalpul este o piele foarte sensibilă, care în contact cu substanțe toxice poate suferi un mare dezechilibru. Încearcă pentru o perioadă să folosești șampoane mai ușoare și măști de păr naturale, pe care le poți prepara în casăși observă diferența.

Dacă ai alergie la gluten, soia sau proteina din lapte, s-ar putea să vrei să studiezi etichetele produselor pe care le cumperi. Orice substanță aplici pe piele sau scalp este absorbită în sânge în aproximativ 20 de minute. Dacă un alergen îți intră în sânge, fie și prin piele, reacțiile alergice nu vor întârzia să apară.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Frumusete

To Top