Connect with us

Revistateo.ro

Cum îți este pielea afectată de stres

Cosmetica

Cum îți este pielea afectată de stres

Stresul este unul dintre cei mai amri dușmani ai unui organism sănătos. El ne afectează în numeroase moduri, chiar dacă realizăm acest lucru sau nu. Un mare impact îl are și asupra pielii. Cu cât ai un nivel mai mare de stres în organism, cu atât corpul nu poate reglementa nivelul de cortizol din sistemul tău. În această situație corpul începe să îți arate semne de sensibilitate crescută, apar erupții, iritații, acnee, mâncărimi și chiar vergeturi.

CITEȘTE ȘI: INGREDIENTE INTERZISE PENTRU PIELEA SENSIBILĂ

Indiferent de vulnerabilitatea pielii tale, trebuie să știi că atunci când stresul intervine, acesta va lua amploare. De aceea, ori de câte ori încerci să apelezi la diferite metode de a-ți ameliora problemele pielii și nu observi niciun rezultat, trebuie să iei în considerare și acest fapt. Fie că te confrunți cu piele extrem de grasă, coșuri, eczeme, psoriazis, herpes sau alergii, stresul poate fi cauza acestora și va înrăutăți starea pielii.

Fără îndoială cea mai bună soluție este să tratezi cauza principală a problemelor, adică să îndepărtezi din viața ta factorii de stres. Pe cât de simplu sună, pe atât de dificil este, însă nu imposibil. Trebuie să începi prin a rupe cercul vicios în care te regăsești. Încearcă să dispersezi stresul prin activități care te solicită, dar în același timp îți aduc plăcere. Sportul este cea mai bună variantă pentru a te detașa și a te simți mult mai bine. Pe lângă asta, este important să îți acorzi timp pentru tine însuți și să nu renunți la hobby-urile tale oricât ai fi de ocupat.

Stresul este inevitabil în viața oricăruia dintre noi, însă ceea ce face diferența este modul în care îl gestionăm. Un stil de viață echilibrat te poate scuti de multe probleme de sănătate, printre care și numeroae afecțiuni ale pielii.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cosmetica

To Top