Connect with us

Revistateo.ro

Ce trebuie să mănânci pentru a fi sănătos

Sanatate

Ce trebuie să mănânci pentru a fi sănătos

Află de la Dr. Simona Tivadar, medic primar de diabet, nutriţie şi boli metabolice, ce trebuie să mănânci pentru a fi sănătos. Iată ce ai de făcut.

Învață ce trebuie să mănânci pentru a fi sănătos

„Jumătate din orice farfurie trebuie să fie legume şi zarzavaturi. În acest fel am bifat capitolul fibre, vitamine hidrosolubile, cum e de exemplu vitamina C. Chiar şi în legumele congelate, dacă sunt congelate imediat ce sunt culese, nu se pierde toată vitamina C. Nici măcar la fiert. Nevoia noastră de vitamina C e mică – 200 de miligrame pe zi. Tot ce e exces se elimină“, a fost explicația oferită de dr. Tivadar în cadrul unui seminar despre nutriţia sănătoasă, potrivit adevarul.ro.

Află adevărul despre combinațiile alimentare. „Am văzut cele mai absurde prostii. Nu există nicio combinaţie otrăvitoare. Singurul motiv pentru care nu mâncăm este pentru că este depăşită capacitatea noastră digestivă. Noi avem un anume bagaj enzimatic. Nu putem să-l depăşim fără să ne simţim rău.

CITEȘTE ȘI: Cum a slăbit Adriana Bahmuțeanu 24 de kilograme. La ce a renunțat prezentatoarea tv
CITEȘTE ȘI: Brânza îngrașă? Ce spune nutriționistul Mihaela Bilic
Deci, motivul pentru care nu mâncăm la aceeaşi masă şi carne şi ou şi brânză e că aceste proteine vin întotdeauna însoţite de lipide sau grăsimi care, pe de o parte, cresc conţinutul caloric al mesei, şi pe de alta, ele există automat. Doar dacă tu îţi alegi brânză degresată, păstrăv care are 2% grăsimi, albuş de ou, atunci nu ai foarte multe grăsimi“, a mai spus medicul Simona Tivadar potrivit aceleiași surse citate.

Iată ce recomandă medicul. „Dacă ai mâncat omletă cu şuncă şi caşcaval trebuie să te duci să tragi 5 ore de fiare, să te duci să rupi pârtia sau în vârful muntelui şi acolo să fie foarte frig. Pentru o duminică obişnuită mănânci o omletă din 1 ou şi 2 ouă albuşuri, dacă vrei ceva mai dietetic sau din 2 ouă cu o mare salată din ce-ţi place ţie, inclusiv murături şi cu nişte pâine“.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top