Connect with us

Revistateo.ro

Clătește-ți părul cu aceste ingrediente și vei fi uimită de rezultat

Par & Coafuri

Clătește-ți părul cu aceste ingrediente și vei fi uimită de rezultat

Curățarea părului nu înseamnă doar alegerea unui șampon bun sau o șamponare corectă. Clătirea joacă un rol important, mai ales că apa dură îți poate afecta serios podoaba capilară. De ce ai nevoie de o clătire specială?  Cele mai multe șampoane sunt încărcate cu substanțe chimice nocive care dăunează pe timp îndelungat.  În plus, sebumul este menit să îți protejeze firul de păr, iar atunci când acesta este îndepărtat complet, părul poate deveni uscat, fragil și dezordonat. O clătire cu unul dintre următoarele ingrediente te poate ajuta să restabilești PH-ul scalpului și să hrănești firul în profunzime. Totodată vei îmbunătăți circulația sângelui și vei avea un păr mai puternic și mai catifelat.

1. Mierea de albine. Pune o lingurtiță de miere într-un lighean cu apă și clătește-ți părul, apoi usucă-l cu un prosop. Îți oferă o strălucire surprinzătoare, hidratează în profunzime și lasă părul catifelat și moale la atingere. În plus, îl vei putea aranja mult mai ușor după ce se usucă.

CITEȘTE ȘI: CUM SĂ ÎȚI FACI SINGURĂ UN ULEI PENTRU PĂR

2. Ceai. Te poți clăti cu aproape orice fel de ceai, atât timp cât este din plante naturale și nu conține colorați artificiali. Ceaiul de lămâie și cel mușețel sunt ideale pentru părul blond sau șuvițat doarece scot nuanțele naturale în evidență. Ceaiul de hibiscus este indicat pentru roșcate. Clătirea cu ceaiuri naturale previne apariția firelor albe și hidratează scalpul. Ai grijă să nu îl folosești cât timp este fierbinte.

3. Cafea. Înmoaie câteva boabe de cafea într-un vas cu apă peste noapte și a doua zi clătește-te cu acea apă de 2-3 ori. Oferă strălucire și repară vârfurile despicate.

4. Oțetul. Amestecă un pahar de oțet cu 3 pahare de apă și clătește-te. Lasă-l să acționeze 10 minute, apoi spală-te cu apă pentru a îndepărta mirosul înțepător.

1 Comment

1 Comment

  1. viorica

    2014-11-16T07:27:25+02:00 at 2014-11-16T07:27:25+02:00

    cum sa omogenizez uleiul cu apa?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Par & Coafuri

To Top