Connect with us

Revistateo.ro

Inedit

Cafeaua va deveni o băutură tot mai rară

Cafeaua noastră cea de toate diminețile e pe cale de dispariție din cauza încălzirii globale cauzate de defrișările masive care au avut loc în ultimul secol.

Un studiu publicat miercuri, 16 ianuarie 2019 în revista Science Advances dezvăluie că există riscul de extincție a speciilor de cafea potrivit criteriilor din Lista Roșie a Speciilor Amenințate întocmită de Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii.

„Ceea ce vrem să spunem este că 60% înseamnă extrem de mult, este un adevărat semnal de alarmă. Pentru un produs de o importanţă majoră la nivel global, este un real avertisment”, a spus Davis, autorul principal al studiului.

„Este tragic atunci când pierdem orice specie sălbatică, fie că este plantă sau animal, este foarte grav. Cu atât mai mult când este vorba despre o recoltă care asigură mijloacele de trai pentru 100 de milioane de persoane implicate în producţia din cadrul plantaţiilor de cafea sau când te uiţi la valoarea magazinelor de cafea de pe marile bulevarde, este enorm”, se mai arată în raport.


.
„Concluziile studiului sunt importante întrucât arată că riscul de extincţie în cazul multor altor specii sălbatice de cafea ar putea fi mult mai grav dacă luăm în calcul încălzirea globală”, a spus Justin Moat, din cadrul Kew, unul dintre autorii studiului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top