Connect with us

Revistateo.ro

Inedit

A început inversarea polilor magnetici? Avertismentul cercetătorilor

Iarna din acest an a fost una atipică în mai multe locuri de pe planetă și pentru că a nins abundent așa cum e de așteptat în această perioadă, ci pentru că anumite fenomene meteo s-au produs într-un anotimp în care așa ceva nu ar fi posibil.

Zilele trecute, a nins cu tunete și fulgere la Buzău. Locuitorii din comuna Smeeni au rămas muți pentru că așa ceva nu au mai văzut niciodată. Meteorologii spun că astfel de fenomene sunt spectaculoase, însă foarte rare, iar singura explicație pe care o dau este ciocnirea dintre două mase de aer, una caldă și una rece.

Ciudat este că descărcările electrice cu tunete și fulgere sunt mai prezente vara. O explicație ar putea fi faptul că se inversează deja polii magnetici ai Terrei.

Polii magnetici se inversează cu o rapiditate mai mare decât cea precizată, așa că harta creată pentru anul 2020 va fi din nou schimbată.

Busola ajunge să arate polul sud în loc de polul nord. Trebuie spus că acul busolei nu indică polul geografic al planetei, ci pe cel magnetic.

Polul nord magnetic se deplasează spre Rusia cu o viteză de 50 de kilometri pe an, susține Arnaud Chulliat, specialist al Universității din Colorado.

La ora actuală, inversarea polilor magnetici poate produce pagube serioase din punct de vedere tehnologic. Pot fi afectate serios sistemele de comunicație și navigație.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top