Connect with us

Revistateo.ro

Când trebuie să consumi cafea în timpul zilei, pentru cel mai bun efect

Sanatate

Când trebuie să consumi cafea în timpul zilei, pentru cel mai bun efect

Unele persoane nici nu își pot imagina începerea unei zile fără o ceașcă de cafea. Pentru unii a devenit un obicei de care nu pot scăpa prea ușor. Un studiu, însă, vine cu o informație surprinzătoare despre momentul cel mai prielnic pentru a consuma cafeaua, pentru a avea efectul dorit.

Fie că este vorba despre cafea simplă, cafea cu lapte sau doar cu puțin zahăr, cafeaua este cunoscută pentru proprietățile sale.

Nu doar cafeina care se află în boabele de cafea este benefică pentru organism. Un studiu a arătat că sunt sute de substanțe naturale în boabele de cafea și care au efecte asupra sănătății sistemului cardiac, precum și a cleui cerebral.

Citește și: BEI ZILNIC CAFEA? Trebuie sa afli asta. S-a descoperit ABIA ACUM!

Un studiu japonez a decoperit că persoanele care beau cel puțin o ceașcă de cafea simplă pe zi își reduc riscul dezvoltării hemoragiilor cerebrale sau a atacurilor vasculare cerebrale cu până la 20%. Cafeaua rămâne o băutură sănătoasă și dacă este decofeinizată, iar medicii recomandă să fie consumată simplă.

Citește și: Nu consumati cafea in timpul menstruatiei! Iata de ce!

Băutorii de cafea primesc zilnic o doză importantă de antioxidanți, crom și magneziu, care ajută la reglarea nivelului de glicemie în sange. De asemenea, acestea ajută organismul să dozeze în mod corect secreția de insulină. Principalele ingrediente din cafea sunt:

– cofeina
– tanina
– tianina
– xantina
– spermidina
– gaiacol
– acid citric
– acid clorogenic
– acetaldehida
– spermina
– putrescine.

Când este momentul perfect pentru a bea cafea

Un alt studiu efectuat de Institutul Național de Sănătate din SUA a descoperit că persoanele care beau în medie patru cești de cafea pe zi sunt cu 10% mai puțin predispuse depresiilor, decât cele care nu consumă niciodată cafea.

Un studiu din anul 2014, publicat în revista Nature Neuroscience, a demonstrat că o ceașcă de cafea poate îmbunătăți memoria pe termen lung, ajutându-ne să rememorăm informația pe o perioadă mai lungă de timp.

Aceasta funcționează cel mai bine atunci când ești odihnit, așa că nu te gândi că te va ajuta prea mult după o noapte nedormită. De asemenea, pentru a avea rezultate bune în cazul unor ședințe importante sau a examenenelor, poți consuma o cafea înainte, care te va ajuta să rememorezi mai ușor informațiile.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top