Connect with us

Revistateo.ro

BEI ZILNIC CAFEA? Trebuie sa afli asta. S-a descoperit ABIA ACUM!

Bizar

BEI ZILNIC CAFEA? Trebuie sa afli asta. S-a descoperit ABIA ACUM!

Ce se întâmplă atunci când bei multă cafea. Cei care obişnuiesc să bea câteva ceşti de cafea într-o zi ajung să aibă arterele mai curate, iar astfel este evitat blocajul arterial, informează bbc.com.

Studiul care a ajuns la această concluzie a fost realizat de o serie de cecetători din Coreea de Sud, care au monitorizat 25.000 de voluntari de ambele sexe, la locul de muncă.

CITEŞTE ŞI: Cafeaua – 5 utilizări neobișnuite pentru casa ta

Astfel, cei care beau între trei şi cinci ceşti de cafea zilnic au un risc mai mic de maladii cardiace, lucru ce întăreşte dicuţiile anterioare privind efectele benefice ale acestei băuturi asupra inimii.

Savanţii asiatici s-au axat pe cercetarea arterelor coronare, care, cu timpul, se colmatează prin depunerea de grăsime pe pereţii lor. Concluzia a fost că nimeni din cei studiaţi nu prezenta semne clare ale unei astfel de boli, însă o zecime dintre ei aveau depozite clare de calciu.

Cei care obişnuiau să consume câteva ceşti de cafea zilnic prezentau mai puţine depozite de claciu decât cei care beau mai puţină cafea, sau chiar deloc. Momentan studiile sunt continuate pentru a se vedea dacă stimulentul cardiac denumit cofeină, prezent în cafea, este benefic pentru organism, ori dăunător.

În timp ce în S.U.A. se recomandă adulţilor un consum de până la 400 de mililitri de cafea zilnic, în Marea Britanie nu există o limită recomandată, excepţie făcând doar gravidele, care sunt sfătuite să bea 200 mililitri cafea pe zi.

Cafeaua – 5 utilizări neobișnuite pentru casa ta

Repară și curăță zgârieturile de pe mobilierul din lemn. Cafeaua are proprietatea de a reda culoarea mobilierului tău în felul următor: Umeziți câteva boabe de cafea în lichid tonalizat, și ungeți cu ajutorul unui isop locurile unde mobila este deteriorată. Veți recompune culoarea mobilierului dumneavoastră și micile zgârieturi vor fi mai curățate de impermeabilități.

Cafeaua scoate grăsimile din oală și tigaie. În momentul în care spălați tigaia sau oala în care tocmai ați făcut sarmalele, pe lângă detergentul de vase pe care îl folosiți, adăugați și puțină cafea măcinată. Cafeaua va îndepărta grăsimea care se lipește de fundul vasului.

CITEȘTE ȘI: EFECTELE CAFELEI DECOFEINIZATE

Fertilizează plantele. Cel mai ieftin compost pentru plantele din curte sau din casă este cel format din zațul de cafea și pământ proaspăt. Pământul în care va crește planta ta va fi mai bogat în sodiu și potasiu odată cu introducerea cafelei, iar asta va face solul mai fertil.

Cafeaua îndepărtează insectele. Mirosul puternic al cafelei și compoziția acesteia îndepărtează rapid insectele. Pune câteva boabe de cafea în jurul plantelor tale și vei reduce la maximum riscul ca acestea să fie contaminate de tot felul de gândaci distrugători de plante.

Cafeaua îndepărtează mirosurile neplăcute. Șterge mobila cu soluția pentru mobilă dar adaugă la aceasta și puțin zaț de cafea. Mirosul îmbâcsi va dispărea instantaneu. De asemenea, poți să te speli de funingină sau praf, ori alte substanțe cu care te-ai contaminat în treburile casei, folosind tot boabele de cafea. Pune boabe de cafea în apa în care îți speli mâinile și lasă-le acolo câteva minute. După aceea, folosește săpunul obișnuit.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Bizar

To Top