Connect with us

Revistateo.ro

Bizar

Ceasul șarpelui sau ceasul casei. Ce înseamnă când auzi un ticăit în deplină liniște

Ai avut vreodată senzația că ai auzit un ticăit de ceas în încăpere deși nu ai vreun ceas? Nu este un fenomen singular și în legătură cu asta există tot felul de teorii, unele mai plauzibile, altele mai hazardate.

Se zice că fiecare casă are șarpele ei inofensiv, cel care apără locuința și care din când în când scoate un sunet precum ticăitul ceasului, „tic-tac, tic-tac”.

Casele unde trăiesc astfel de șerpi sunt binecuvântate conform credințelor personale, iar cei care locuiesc acolo sunt oameni norocoși.

Acest șarpe se numește Natrix Natrix și a fost descoperit în mai multe locuințe. Este una din puținele reptile care nu produce pagube, ba chiar este bine să fie prin preajmă.

Tot legat de ticăitul ceasului, mulți cred că fiecare casă are ceasul ei, un fel de ceas biologic. Acest ceas se activează din când în când pentru a transmite tot felul de mesaje celor care locuiesc într-o casă.

Se spune că dacă auzi acest ceas poate fi semn bun, dar și semn rău. Superstițiile spun că dacă auzi tic-tac deși nu ai vreun ceas în cameră, e foarte probabil că a început numărătoarea inversă pentru tine și că vei părăsi locuința în curând sau chiar țara.

Apariția acestui sunet este în multe legende considerată de bun augur. Multe persoane care au auzit acest ticăit spun că viața lor s-a schimbat în bine și și-au găsit un trai bun în afara locuinței în care stăteau ori chiar într-un loc complet străin: o țară sau un oraș în care nu au fost niciodată.

În legătură cu acest ticăit, am găsit un răspuns cât de cât plauzibil pe un site unde românii pun întrebări și alți români răspund: „Stai linistita ca nu e nimic din ce se spun superstitiile! Ticaitul acela este cauzat de niste insectie numite gandaci de priveghi.

Stai linistita deoarece acesti gandaci n-au nicio legatura cu moartea, se numesc asa deoarece ii poti auzi numai cand este liniste deplina, ca la un priveghi.Acesti gandaci emit un sunet ca un ticait de ceas, perceptibil doar in liniste deplina.Sunt asa de mici incat se pot strecura si prin porii din perete. Sper ca acest raspuns ti-a fost de folos!”, scrie cineva pe tpu.ro.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Bizar

To Top