Connect with us

Revistateo.ro

Bizar

Unde seismice misterioase declanșate în întreaga lume, urmate de vuiete

O situație inexplicabilă s-a produs în urmă cu câteva zile, dar iese la iveală abia acum. Până și oamenii de știință sunt panicați în legătură cu comportamentul straniu al Pământului și, pentru prima oară, confirmă una din teoriile cele mai ciudate vehiculate pe Internet: sunetele ciudate chiar există și nu sunt producția adepților teoriei conspirației.

Mai exact, este vorba despre un seism neobișnuit care a avut loc pe 11 noiembrie în Oceanul Indian, aproape de Madagascar, fiind detectat simultan de senzorii de pe întreaga planetă.

Activitatea seismică bizară a avut loc aproape de insula Mayotte, notează nationalgeographic.com.

Undele seismice au început la aproximativ 20 de kilometri de țărmurile insulei respective, între Madagascar și Mozambic.

Valurile seismice au fost depistate apoi în Zambia, Kenya și Etiopia și simțite în colțuri foarte îndepărtate ale lumii simultan precum Hawaii, Chile și Noua Zeelandă, zone aflate la zeci de mii de kilometri distanță.

Valurile seismice au durat aproximativ 20 de minute și au înconjurat planeta, iar acest fenomen a dat naștere multor teorii.

Una dintre persoanele care a remarcat bizarul semnar de pe display-o seismografelor de la Serviciul geologic al SUA a postat pe Twitter o imagine elocventă în acest sens. APASĂ AICI pentru a vedea.

Cercetătorii iau în calcul mai multe ipoteze: e posibil ca un meteorit să fi căzut între timp sau un mega-vulcan submarin să fi erupt.

„Nu cred că am văzut ceva asemănător” a spus Göran Ekström, seismilog, de la Universitatea Columbia, specializat în cutremure neobișnuite.

Cât privesc undele misterioase: ”aceste observații susțin ipoteza unei combinații de efecte tectonice și vulcanice care au dus la un fenomen geologic ce implică o secvență seismică și un fenomen vulcanic”, susțin cercetătorii de la Bureau de Recherches Géologiques et Minières.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Bizar

To Top