Connect with us

Revistateo.ro

Bizar

Orașul unde soarele nu va mai răsări până pe 23 ianuarie 2019

În timp ce mulți oameni de pe glob se plâng de faptul că ora de iarnă le-a scurtat zilele, există niște locuitori ai unui oraș care nu vor mai vedea răsăritul soarelui până în luna ianuarie 2019.

Este vorba despre americanii care trăiesc în orașul Utgiagvik din regiunea Alaska, cunoscut în trecut sub numele Barrow.

Orășelul din Alaska are 4.000 de locuitori, iar duminică, 18 noiembrie, soarele a răsărit pentru ultima oară în următoarele 65 de zile.

„Se întâmplă în fiecare an. Dacă locuiești deasupra Cercului Polar, va exista o zi în care soarele va apune și nu va mai răsări toată iarna. Vestea bună? Va răsări din nou, și apoi, pe timpul verii, nu va mai apune zile la rând”, a explicat meteorologul CNN Judson Jones.

O treime din nordul statului Alaska se află deasupra Cercului Polar. Deși orașul nu este singurul din Statele Unite care experimentează iarna polară, este primul care se confruntă cu acest femomen, fiind cea mai nordică localitate.

Soarele a apus ultima oară în Utqiagvik duminică la ora 13 și 43 de minute și va mai răsări pe 23 ianuarie 2019, deci în total 65 de zile de beznă.

CITEȘTE ȘI: Descoperire: Pământul nu are o singură Lună

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Bizar

To Top