Connect with us

Revistateo.ro

Par & Coafuri

Masca de păr care îl regenerează în timp record

Căderea părului este un lucru obișnuit pentru fiecare persoană. Atunci însă când cad mai multe fire de păr deodată, devine o problemă și trebuie să fie luate măsuri imediate înainte de a se ajunge la alopecie.

În mod obișnuit, specialiștii spun că zilnic este normală căderea a 150 – 200 de fire de păr. Atunci când se depășește numărul acestora, ar trebui să apelezi la niște tratamente.

Pierderea excesivă și neobișnuită a părului este cu siguranță înfricoșătoare și stresantă. Mulți factori pot duce la această problemă, cum ar fi:

• Dezechilibru hormonal
• Îmbătrânire
• Fumatul țigară
• Stil de viață stresant
• Deficiențe nutriționale
• Tulburări autoimune
• Tulburări ale glandelor tiroide
• Boală cronică
• Sindromul ovarului polichistic.

Și alimentația are un rol important în acest proces de pierdere a părului, iar specialiștii recomandă consumul de fructe și legume zilnic. Seminţele de floarea soarelui favorizează creșterea părului. Vitamina E din seminţe va spori urcarea fluxului de sânge către scalp şi va face ca părul tau să crească mai rapid. Este unul din alimentele minune ce favorizează creșterea părului. Alte alimente pe care le poți consuma sunt avocado, cartofi dulci, migdale, stridii, ouă, ardei galben și somon.

Citește și: Masca de față cu cacao și avocado care șterge anii de pe chip

Iată un remediu natural pe care îl poți încerca pentru a remedia această problemă.

Ai nevoie de următoarele ingrediente:

O lingură de miere
Două linguri de ulei de ricin
Un gălbenuș de ou
Vitamina E – 2-2 capsule.

Mod de preparare:

Se amestecă toate aceste ingrediente și se aplică amestecul pe rădăcinile părului și pe întreaga lungime. Acoperă-ți părul cu o cască pentru duș și lasă masca să acționeze timp de două ore. Apoi, utilizează un balsam ușor sau un șampon pentru a-l spăla. Repetă acest tratament o dată pe săptămână timp de două luni. Această mască îți va păstra părul mai moale. De asemenea, va încuraja creșterea și regenarea.

Uleiul de ricin are efecte antiinflamatorii și antioxidante. Împiedică vârfurile despicate, scalpul uscat și încurajează creșterea părului. Mierea este bogată și are numeroase vitamine, PP, P, C, B12, B6, B2, B1, vitamina K, acid folic, pro-vitamina A. Ea face părul mai moale și mai ușor de pieptănat și îmbunătățește puterea sa.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Par & Coafuri

To Top