Connect with us

Revistateo.ro

Par & Coafuri

Cum poți face o vopsea naturală din coji de cartofi

Copiii, lipsa somnului, stresul de la serviciu și alimentația dezechilibrată duc la apariția primelor fire de păr albe. De asemenea, în unele cazuri, problema este una ereditară, așa că foarte multe persoane ajung să se vopsească de la o vârstă destul de fragedă.

Câteva fire de păr albe pot fi observate la un moment dat, iar dacă nu se iau măsuri, părul poate începe să albească pe o suprafață și mai întinsă, odată cu trecerea timpului.

Citește și: Cum scapi de căderea părului cu trei ingrediente la îndemâna tuturor

Însă avem câteva vești extraordinare pentru tine! Nu este nevoie să mai folosești vopseaua de păr pentru a-ți colora părul și pentru a scăpa de firele albe. În loc să mergi la salon să aplici vopsea permanentă, poți încerca un remediu la îndemâna tuturor, care te costă mai puțin de doi lei.

Amidonul din coaja de cartofi are capacitatea de a acționa ca un colorant natural. Te poate ajuta să acoperi părul alb sau gri. Iar acest lucru se poate întâmpla în numai câteva săptămâni sau luni, după caz.

Iată de ce ai nevoie pentru a face acest remediu la tine acasă:

Un prosop, un vas larg, o hârtie de filtru, un bol mare, cinci sau șase cartofi (medii sau mari), o sticlă de șampon, șampon hidratant și balsam

Nu uita să îți hidratezi mereu părul cu balsam sau cu mască hidratantă

Se iau cei cinci – șase cartofi și se curăță de coajă, iar coaja se spală foarte bine. Se pun cojile curate într-o cratiță, iar peste ele se adaugă 2 litri de apă. Se pornește focul la aragaz și se lasă până când apa începe să fiarbă. Din momentul în care apa începe să fiarbă, se mai lasă pe foc încă 20 – 30 de minute.
Se scurg cojile, apoi se lasă ca apa să se răcească. Odată ce apa s-a răcit, se pune într-o sticlă curată de șampon.

Folosește șampon și balsam pentru a-ți spăla părul. Este foarte important ca mereu să îți hidratezi părul, deoarece părul care se albește are tendința de a se usca și de a deveni fragil. La final, când îți clătești părul, folosește apa din cojile de cartofi. Nu clăti părul cu apă. Pune un prosop pe păr și lasă ca părul să se usuce astfel. Repetă acest obicei de 2 sau 3 ori pe săptămână, iar în scurt timp vei observa că părul ajunge la culoarea naturală.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Par & Coafuri

To Top