Connect with us

Revistateo.ro

Așa faci vopsea de ouă naturală. Simplu și eficient

Life

Așa faci vopsea de ouă naturală. Simplu și eficient

În apropierea sărbătorilor pascale, gospodinele trebuie să înceapă să pregăteacă ouăle pentru marea sărbătoare. Unele dintre ele preferă să ia din comerț vopseaua pentru ouă. Pe de altă parte, unele dintre ele aleg să pregătească acasă vopseaua deoarece nu conține chimicale precum cea din comerț. Așa faci vopsea de ouă naturală. Este simplu și eficient.

Așa faci vopsea de ouă naturală. Simplu și eficient

Înainte de toate, este bine să știi că ouăle colorate cu vopsea din comerț sunt mult mai strălucitoare decât cele colorate cu vopseaua pregătită acasă.

Pentru a obține anumite culori pentru vopsea, trebuie să știi ce produse naturale să folosești. Culoarea galbenă se obține din foi de ceapă sau turmeric. Portocaliul se obține din praf de chili. Pentru culoarea roșie există mai multe opțiuni. Poți alege foi de ceapă roșie, sfeclă roșie, mure sau zmeură. Varza roșie sau afinele congelate te vor ajuta să obții culoarea albastră. Pentru culoarea verde folosește spanac, pentru mov suc de struguri, iar pentru maro, folosește cafea.

Pentru a obține vopseaua naturală, ai nevoie de următoarele ingrediente: 2 căni de oțet alb, 3 căni de apă, 3 căni de fucte / legume la alegere și 3 – 4 linguri de condimente.

CITEȘTE ȘI: Cum se spune corect? Paște sau Paști?

CITEȘTE ȘI: Așa se face mai repede și mai ușor curățenia de Paște

CITEȘTE ȘI: Sfintirea caselor in Postul Pastelui
Cele 3 căni de fucte / legume tăiate sau pisate se vor pune la fiert în 3 căni cu apă și 2 linguri de oțet alb. Dacă alegi să folosești condimente, vei avea nevoie de 3 căni de apă și 3 – 4 linguri de oțet.

Lasă totul la fiert pentru o jumătate de oră sau chiar mai mult dacă îți dorești să obții o culoare mai puternică. După ce totul fierbe, poți strecura amestecul. Lichidul rămas va fi folosit pentru a vopsi ouăle.

Ouăle fierte se lasă peste noapte în vopsea. Este bine ca apa să fie caldă atunci când intră în contact cu ouăle. Pentru ca ouăle să fie mai lucioase, poți folosi ulei pe care să îl întinzi pe suprafașa oului folosind o cârpă moale.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Life

To Top