Connect with us

Revistateo.ro

Cum alegi ouăle proaspete pentru masa de Paște

Life

Cum alegi ouăle proaspete pentru masa de Paște

Ouăle nu au cum să lipsească de pe masa de Paște a românilor. Cu toate acestea, este bine să ai grijă atunci când le alegi. Cum alegi ouăle proaspete pentru masa de Paște? Sunt câteva modalități prin care să poți să îți dai seama dacă aceste alimente sunt sau nu sunt proaspete.

Cum alegi ouăle proaspete pentru masa de Paște

Pentru a afla dacă un ou este sau nu este stricat ori expirat, tot ce trebuie să faci este să îți folosești văzul și mirosul. De asemenea, sunt câteva trucuri care te vor ajuta să afli dacă unele ouă sunt sau nu sunt bune pentru a le folosi pentru masa de Paște.

Trebuie să știi un lucru foarte important în legătură cu perioada de timp în care pot fi consumate ouăle. Spre exemplu, cele care nu au fost ținute la frigider trebuie să se consume în 7 -10 zile. Pe de altă parte, ouăle care sunt ținute în frigider au un termen de valabilitate mai îndelungat. Mai exact, pot fi consumate și după 35 – 40 de zile.

Pentru a afla dacă ouăle sunt proaspete și pot fi vopsite de Paște, tot ce trebuie să faci este să te folosești de un mic truc. Pune oul într-un pahar cu apă. Dacă se scufundă în totalitate, înseamnă că este bun. Deci îl poți consuma.

CITEȘTE ȘI: Ce se întâmplă pe 8. 04. 2018. Paștele, descifrat din punct de vedere numerologic

CITEȘTE ȘI: Rețetă de drob de miel ardelenesc

CITEȘTE ȘI: Urări de Paște 2018

Dacă nu se scufundă complet, atunci înseamnă că este bun încă. Dar trebuie consumat cât mai repede. Iar dacă plutește, este clar că nu poate fi consumat, ci trebuie să fie aruncat.

Este bine ca ouăle să fie depozitate în frigider în cartonul special. Asta deoarece astfel își vor păstra temperatura constantă. Este bine ca ouăle să fie ținute în frigider deoarece astfel sunt evitate riscurile de salmonella.

Așadar, acum, vei ști cum să alegi ouăle pentru masa de Paște. Încearcă și tu aceste trucuri simple și eficiente.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Life

To Top