Connect with us

Revistateo.ro

Anglia: Viermi în ouă cumpărate dintr-un supermarket

Online

Anglia: Viermi în ouă cumpărate dintr-un supermarket

Descoperire dezgustătoare făcută de clienții unui supermarket din Anglia. Au cumpărat mai multe ouă, iar când le-au spart au avut parte de ceva vomitiv.

Niște viermi ieșeau din ouăle despre care clienții n-ar fi spus că sunt stricate. Un tânăr de 23 de ani a comandat mai multe ouă de pe un magazin online printr-un serviciu care există și la noi.

Băiatul nu a vrut să își dezvăluie identitatea, dar a povestit pentru Daily Mail, oferindu-le jurnaliștilor câteva fotografii sugestive ce a găsit în ouă.

„Mâncare a ajuns, iar când am sparzt ouăle am găsit o mulţime de viermi în ele. (…) I-am contactat pe reprezentanţii magazinului şi au spus că vor demara o anchetă şi o să îmi dea vouchere pentru următoarele mele cumpărături la ei”, a povestit siderat tânărul.

CITEȘTE ȘI: Duba care fură copii – o legendă urbană persistentă și în 2018. Ce au găsit polițiștii într-o astfel de mașină

Greșeala pe care o faci când depozitezi ouăle în frigider

Nu e primul caz când clienții cumpără ouă stricate. Astfel de incidente au avut loc și în România, iar cei de la Protecția Consumatorilor au intervenit de fiecare dată la timp. Pentru a evita să cumpărăm ouă stricate, vă spunem cum faceți o deosebire la prima vedere între ouăle comestibile și cele care ne pun în pericol sănătatea.

Cum deosebești ouăle proaspete de cele expirate

Ouăle care nu au fost ținute în frigider au un termen de valabilitate de la 7 la 10 zile. Întreabă întotdeauna vânzătorul de cât timp au fost în frigider, dacă au fost ținute la rece.

Ouăle păstrate în frigider pot fi consumate între 35 și 40 de zile, spun specialiștii în protecția consumatorului.

Pentru a păstra temperatura constantă, păstrează ouăle în cartonul lor original.

Unul din cele mai eficiente și cunoscute teste este cel de plutire. Pentru a vedea dacă un ou de găină e proaspăt ai de făcut asta. Umple un pahar cu apă și pune oul înăuntru. Dacă oul se scufundă complet, este bun de consum.

Dacă, din contră, nu se scufundă complet atunci nu mai este bun pentru gătit. Dacă oul plutește în lateralul paharului, atunci trebuie să îl arunci de îndată.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Online

To Top