Connect with us

Revistateo.ro

Online

Un copil s-a născut la 4 ani după ce i-au murit părinții

Nașterea unui bebeluș din China face mare vâlvă pe Internet. Acest caz este considerat unul fără precedent deoarece micuțul a venit pe lume la 4 ani de la moartea părinților.

Copil născut după ce i-au murit părinții

BBC News relatează cazul unui bebeluș care s-a născut în China la 4 ani după ce i-au murit părinții. Cei doi s-au stins din viață în urma unui accident de mașină. Micuțul a fost adus pe lume de o mamă surogat.

Cuplul și-a înghețat câțiva embrioni viabili și visau dintotdeauna să devină părinți. Aceștia au luat în calcul ideea de a apela la fertilizarea in vitro. După fatalul accident, bunicii micuțului au dus o bătălie în instanță pentru ca bebelușul să poate fi adus pe lume.

Aceștia au reușit să convingă autoritățile să utilizeze unul dintre embrioni și au dovedit în instanță, prin testări genetice, că ei sunt bunicii bebelușului.

Au găsit în Laos o mamă surogat ca să îl aducă pe lume pe micuț, asta deoarece legea chineză nu este una permisivă.

CITESTE SI: Era gravidă pentru prima oară și s-a dus la ecografie. Când a văzut imaginile, era să LEȘINE: “Nu ne-a venit să credem!”

Ucrainienii pot apela la mame surogat

Practica de a folosi o mamă surogat, chiar și în astfel de situații disperate, este ilegală în China.

Acest caz atrage atenția autorităților și la nivel internațional s-ar putea lua o decizie de a schimba legislația. Se dorește la ora actuală o reglementare mai clară a modului în care ar putea fi folosiți embrionii în cazul decesului unuia sau a ambilor părinți.

Copilul a venit pe lume în luna decembrie. A fost născut de mama-surogat contactată de bunici în Laos.

Acest subiect, cel de a folosi o mamă-surogat pentru a aduce pe lume un copil este unul tabu și în România. Țara noastră, deși este membră a Uniunii Europene, încă mai are câteva lacune legislative.

Asta spre deosebire de Ucraina, care deși nu este țară membră UE, ba chiar a existat și un război civil în urmă cu câțiva ani acolo, unde există centre speciale pentru mamele surogat.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Online

To Top