Connect with us

Revistateo.ro

Naturiste

Ceai de ceapă. Rețeta originală și beneficiile sale – VIDEO

Ceaiul de ceapă are numeroase beneficii asupra sănătății. Acesta poate fi preparat în mai multe variante, iar noi ți-o prezentăm în videoclipul de mai jos pe cea originală.

Pentru ceaiul de ceapă ai nevoie de o ceapă roșie mare sau două mai mici, o jumătate de lămâie și o lingură de miere.

Pune apa la fiert și apoi stoarce lămâia. Taie ceapa în rondele potrivit (să nu fie nici foarte mari, dar nici mici), astfel încât apa să absoarbă sucul cepei. Adaugă la final mierea.

Se lasă la foc până când apa dă în clocot. Iată și beneficiile acestui tip de ceai!

În primul rând, este foarte bine pentru combaterea simptomelor de gripă și răceala. Ceapa este un antioxidant puternic, considerat adevărat medicament.

Este indicat să beți ceai de ceapă nu doar iarna când majoritatea răcim, ci și vara. Vara este anotimpul propice pentru dezvoltarea bacteriilor periculoase și a virusurilor epidemice.

Puțini știu, însă ceaiul de ceapă este bogat în substanțe fitochimice precum disulfidele, trisulfidele și vinilditiina care cresc eficacitatea vitaminei C și luptă cu toxinele din organism.

CITEȘTE ȘI: Ceaiul Lidiei Fecioru care te ajută să slăbești. Cine NU îl poate consuma

Ceaiul de ceapă este o băutură excelentă în curele de detoxifiere, așadar. Mai mult, ceaiul este bun și pentru inimă. Ceaiul de ceapă împiedică celulele roșii să formeze cheaguri de sânge, asta datorită conținutului bohat de tiosulfinate din ceapă.

Persoanele care respiră cu dificultate din cauza astmului pot consuma cu încredere acest tip de ceai, îndulcit sau neîndulcit. Quercetina din ceaiul de ceapă are un efect de relaxare asupra mușchilor. Compușii de sulf împiedică reacțiile biochimice care sunt responsabile pentru condițiile astmatice.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top