Connect with us

Revistateo.ro

Ce se întâmplă în corpul tău când consumi o ceapă pe zi

Sanatate

Ce se întâmplă în corpul tău când consumi o ceapă pe zi

Atunci când ne gândim la ceapă, automat ne trece prin gând ideea de lacrimi și de miros neplăcut. Însă, mai presus de aceste lucruri, ceapa are niște proprietăți remarcabile, de care trebuie să profiți încă de astăzi.

Nici măcar nu trebuie să fie crudă ca să beneficiezi de toate proprietățile sale. Ceapa gătită este extrem de bună pentru sănătatea ta.

Ceapa poate deveni ingredientul principal în multe remedii naturale împotriva a multor afecțiuni. Pentru că are în componență un nivel foarte ridicat de sulf, ceapa are proprietăți de vindecare. Este o sursă excelentă de vitamina B6, biotină, acid folic, crom, calciu, dar și de fibre.

În primul rând, îmbunătățește sănătatea inimii, deoarece reduce colesterolul rău, dar și trigliceridele. Subțiază sângele datorită sulfului și previne ateroscleroza.

Citește și: Scapă de ridurile din jurul ochilor cu o cremă foarte ieftină, pe care o prepari acasă

În plus, tratează problemele respiratorii. Cei care se confruntă cu asemenea probleme, trebuie să știe că ceapa relaxează căile respiratorii și ușurează problemele legate de astm și bronșitp. De asemenea, foile de ceapă sunt extrem de bune împotriva tusei persistente și a răcelii.

De asemenea, ceapa este de mare ajutor în cazul în care există un miros neplăcut în casă, deoarece neutralizează mirosurile.

Citește și: Ceai cu scorțișoară care te ajută să slăbești și să scazi nivelul colesterolului

Te ajută și să adormi mult mai repede. Dacă te confrunți cu insomnie, tot ce trebuie să faci este să tai o ceapă în două bucăți și să o miroși pentru câteva secunde.

Cei care se confruntă cu infecții ale urechii pot încerca un tratament cu ceapă. Se pune la cuptor până se înmoaie, apoi se stoarce sucul și folosind o pipetă se adaugă câteva picături în urechea infectată.

Din ceapa verde se face o pastă care se aplică pe picioarele umflate și se lasă să acționeze preț de o jumătate de oră cel puțin, apoi se clătesc cu apă caldă.

Și cei care au mătreață pot încerca să trateze această problemă cu ajutorul cepei. Se masează timp de 10 minute scalpul cu suc de ceapă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top