Connect with us

Revistateo.ro

Naturiste

Ceaiul de ceapă combate răceala

Este sezonul în care mai toată lumea răcește. Trecerea de la cald la frig și igiena precară favorizează mutiplicarea microbilor, iar virușii ”își fac de cap” în perioada asta mai mult decât în celelalte sezoane ale anului.

Una din cele mai eficiente licori împotriva răcelii este ceaiul de ceapă, despre care se spune că scoate virusul răcelii din organism în doar 24 de ore.

Evident, în acest caz nu e suficient doar să bei ceai de ceapă și apoi să te plimbi toată ziua prin frig, chiar dacă ești bine îmbrăcat. Este recomandat să stai la căldură cel puțin două zile asta dacă vorbim despre o răceală banală.

Dacă simptomele răcelii sunt mai agresive, du-te la medic de urgență pentru că doctorul îți va prescrie tratamentul potrivit pentru a combate starea de rău.

Pentru a prepara ceai de ceapă ai nevoie de: o ceapă, zeama de la o lămâie, o lingură de miere de albine și un litru de apă.

Fierbe ceapa într-o oală până apa se colorează. Va căpăta o nuanță gălbuie spre portocaliu, asta dacă ai ales o ceapă galbenă.

Adaugă apoi zeama de la o lămâie și mierea. Mierea și vitamina C din lămâie au proprietăți antibacteriene și contribuie din plin la întărirea sistemului imunitar.

Bea de trei ori acest ceai, dimineața, la prânz și seara înainte de masă. Nu uita să consumi alimente bogate în vitamine și proteine pentru că alimentația este extrem de importantă în perioada în care corpul se luptă cu bacteriile.

CITEȘTE ȘI: SFATURI PRACTICE: Ce TIP de tratament trebuie să urmezi în funcție de răceala ta

A fost lansat pe piaţă vaccinul care distruge virusul gripal într-o zi

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top