Connect with us

Revistateo.ro

Ce sunt parabenii și de ce se află în cosmeticele noastre?

Frumusete

Ce sunt parabenii și de ce se află în cosmeticele noastre?

Toate brand-urile care au început să dezvolte linii de produse fără parabeni, ne fac să ne întrebăm ce sunt aceștia și ce caută în produsele noastre de îngrijire. Să nu mai vorbim și de studiile care au tot făcut corelații între acești parabeni și numeroase forme de cancer. Asta ne cam împinge spre utilizarea produselor naturale. Dar hai să aflăm mai multe despre aceste substanțe!

Parabenii sunt consevanți chimici utilizați pentru a prelungi termenul de valabilitate al produselor cosmetice și pentru a preveni dezvoltarea microorganismelor. Aceștia au fost introduși ca și conservați în anul 1930 și se găsesc de obicei în șampoane, rujuri, creme și loțiuni. Aceste substanțe sunt incolore, inodore și insipide. Specialiștii spun că sunt folosite pentru că sunt eficiente și necostisitoare.

CITEȘTE ȘI: AFLĂ MAI MULTE DESPRE COSMETICELE ORGANICE

Parabenii sunt utilizați în industria cosmetică deoarece limitează dezvoltarea bacteriilor și a mucegaiului. Cei mai utilizați sunt metil, etil, propil și butil parabenii. Cu siguranță ați citi aceste denumiri pe ambalajul produselor dumneavoastră de îngrijire.

Se crede că aceste substanțe au legătură cu țesutul mamar canceros, deși studiile susțin că aceste constatări sunt limitate. Unele studii arată că, după aplicarea pe piele, parabenii au fost observați în probe de urină, sânge și lapte uman. Cu toate acestea, majoritatea experților sunt de părere că nu există o relație reală de cauzalitate între parabeni și cancerul de sân.

Trebuie să știți că nu poate etichetele pe care scrie paraben free sunt sigure. Există și alți agenți conservanți care pot provoca numeroase probleme pentru piele și sănătate. Persoanale care au pielea sensibilă ar trebui să fie atente la etichetele produselor cosmetice și să acorde o atenție sporită modului în care pielea reacționează la anumite produse.

Există opțiuni optime pentru hidratarea pielii, fără conservanți și alte substanțe chimice. Uleiurile de jojoba, cocos, migdale sau untul de shea sunt foarte bune și oferă pielii îngrijirea necesară. De asemenea, extractul de semințe de grepfruit, uleiul esențial de cimbru, uleiul esențial de arbore de ceai și extractul de rozmarin, se află pe lista conservanților naturali.

Deși multe produse au eticheta paraben free, asigurați-vă că sunt cu adevărat benefice pentru organism. Citiți cu atenție etichetele și în cazul în care nu sunteți siguri de anumite ingrediente, informați-vă înainte să cumpărați.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Frumusete

To Top