Connect with us

Revistateo.ro

Cosmetica

Ce se întâmplă dacă îți freci fața cu o felie de lămâie

Uneori, cele mai bune ingrediente pentru a avea un chip luminos și sănătos se află chiar în bucătăria noastră. Cu toate acestea, multe persoane preferă să cumpere creme și loțiuni scumpe și evită soluțiile naturale deoarece le este mult mai să facă acest lucru.

Din păcate, foarte multe dintre aceste tratamente conțin și substanțe care pot irita tenul în cazul în care este vorba despre un ten foarte sensibil.

Citește și: Cum scapi de riduri pentru totdeauna! Masca facială care face minuni pentru tenul tău

Dacă simți că pielea ta nu are destulă strălucire, ar putea fi vorba despre pielea uscată și descumatată. Însă nu dispera, un tratament extrem de simplu te poate ajuta, iar fața ta va deveni din nou fină, în numai câteva minute.

Foarte multe persoane se confruntă cu tot felul de probleme din cauza soarelui, dar și din cauza prafului ori a unei alimentații necorespunzătoare.

Tot ce trebuie să faci pentru a avea o piele strălucitoare este să tai o lămâie în jumătate, să pui pe ea puțină sare și să freci ușor fața, timp de două minute. După aceea, se recomandă să îți clătești fața cu apă rece, să ștergi ușor cu un prosop și să aplici o cremă hidratantă.

Citește și: Cum să ai un ten mai tânăr cu masca exfoliantă din zahăr și miere

Înainte de a încerca tratamentul, este recomandat să testezi pe o mică parte a feței, pentru a vedea dacă fața ta tolerează zeama de lămâie. În cazul în care fața se înroșește sau simți disconfort, evită să folosești acest tratament.

Încearcă și masca pentru acnee cu lămîie și bicarbonat de sodiu

Pentru a scăpa de acnee, poți încerca o mască din bicarbonat de sodiu și lămâia.

Acidul citric din lămâie elimină excesul de sebum şi reîmprospătează pielea, în timp ce bicarbonatul de sodiu luptă împotriva coşurilor şi a punctelor negre. Poți face o mască dintr-o lingură de suc de lămâie și două linguri de bicarbonat de sodiu. Se amestecă ingredientele, iar masca de aplică pe toată fața, evitându-se zona ochilor și a buzelor. Masează ușor zonele cu puncte negre, pentru a favoriza îndepărtatea lor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cosmetica

To Top