Connect with us

Revistateo.ro

Ce se intampla daca adaugi zahar in sampon

Par & Coafuri

Ce se intampla daca adaugi zahar in sampon

Cercetatorii italieni au ajuns la concluzia ca daca adaugi zahar in sampon, o serie de afectiuni ale scalpului vor disparea.

In contact cu pielea, zaharul devine o dulce placere. Zaharul exfoliaza mai bine ca orice aliment, iar cercetarile recente facute in domeniul cosmeticii arata ca si parul iti va multumi daca il indulcesti putin. Zaharul exfoliaza scalpul eliminand celulele moarte sau bolnave de la baza firului de par. Una din bolile scalpului, neurodermita, poate fi prevenita prin spalarea parului cu sampon cu zahar.

Cele mai cunoscute afectiuni ale scalpului

Aceasta afectiune se caracterizeaza prin mancarimi excesive si prurit. O alte afectiune a scalpului este tinea capitis. Aceasta infectie fungica se caracterizeaza prin formarea unor zone descuamate si a unor formatiuni nodulare rosii in zona scalpului. Persoanele care au aceasta problema medicala pot sangera la o scarpinare insistenta. La fel precum in cazul neurodermitei, se pot forma pungi de puroi si piele uscata.

Tot ce trebuie sa faci pentru a preveni aceste boli ale scalpului este sa pui o lingurita de zahar in samponul tau preferat. Samponul se aplica pe parul umed, iar frecarea dureaza aproximativ 3 minute. Este bine ca parul sa fie hidratat cu ceai de musetel dupa o spalare cu sampon cu zahar pentru a preveni posibilele senzatii de iritare ulterioare. Exista persoane care sunt alergice la zahar, carora nu le face bine contactul cu acest aliment dulce.

CITESTE SI: Tratament cu ulei de cocos pentru par carunt

De asemenea, adaugarea zaharului in sampon ajuta la combaterea matretii si reda stralucirea firelor de par. Firele devin mai rezistente, iar caderea parului va fi istorie cu acest tratament inedit.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Par & Coafuri

To Top