Connect with us

Revistateo.ro

Ce se întâmplă în corpul tău atunci când consumi prea mult zahăr

Sanatate

Ce se întâmplă în corpul tău atunci când consumi prea mult zahăr

Aproape că nu există persoană care să nu iubească dulciurile. Fie că este vorba despre dulciuri preparate în casă sau cumpărate din comerț, nu există eveniment fără dulciuri.

La cafea, la ceai, în sucurile din comerț și în alte produse zahărul este nelipsit. Iată însă ce se întâmplă atunci când consumi prea mult zahăr zilnic.

Medicii atrag atenția asupra consumului de zahăr. În primul rând este extrem de nociv pentru copiii mici, în al doilea rând, ajunge să creeze dependență la fel ca unele substanțe interzise.

Unele persoane renunță să mai pună în cafea ori în ceai zahăr, însă ce se întâmplă cu toate cerealele, cu cornurile ori cu bomboanele pe care le consumi? Ei bine, aceste produse extrem de bogate în calorii, cu tot zahărul pe care îl conțin ajung să ne scurteze viața.

Citește și: Legătura dintre zahăr și cancerul endometrial

Potrivit unui studiu, un american consumă cel puțin 32 de lingurițe de zahăr zilnic. Aceasta înseamnă 224 de lingurițe de zahăr într-o singură săptămână, o cantitate enormă pentru corpul uman.

Zahărul consumat regulat duce la probleme grave ale ficatului. Zahărul sau fructoza acționează în același mod ca alcoolul iar ficatul ajunge să fie supraîncărcat cu fructoză și să aibă probleme grave.

Atunci când consumi zahăr regulat, tinzi să mănânci mult mai mult, deoarece fructoza reușește să reducă metabolismul și să îi spună corpului că nu ești sătul.

Citește și: Ce trebuie să faci cu laptele acru, în loc să îl arunci. Îți va fi de mare folos acest sfat!

Cea mai gravă problemă pe care o poți dezvolta din cauza consumului ridicat de zahăr este dezvoltarea rezistenței la insulină și riscul de a deveni diabetic.

În timp, se dezvoltă o disfuncție la nivelul metabolismului, iar din această cauză apar obezitatea, trigliceridele cresc și apare un nivel ridicat de sânge în sânge.

Alimentele care conțin foarte mult zahăr, deși par extrem de sănătoase la prima vedere

De asemenea, nivelul acidului uric crește în sânge și corpul este expus bolilor renale, precum și bolilor cardiovasculare. Cei care consumă cantități mari de sânge ajung să fie mult mai predispuși atacurilor de corp și atacurilor vasculare.

Trebuie să știm faptul că se găsesc cantități mari de zahăr atât în produsele de patiserie și cofetărie, cât și în pâine, cereale, sosuri pentru grătar. Și în muștar, ketchup, limonadă, conserve de fructe și legume, fructe uscate și lapte.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top