Connect with us

Revistateo.ro

Sanatate

Semne că mănânci prea mult zahăr zilnic. Nu le ignora

Foarte multe persoane nu își pot imagina viața fără să consume zilnic ceva dulce. Însă, uneori, consumăm mult prea mutl zahăr, iar corpul nostru ajunge să ne ofere niște semnale pe care nu trebuie să le ignorăm.

Primul lucru pe care ar trebui să îl știi este că există 2 tipuri de zahăr: artificial și natural și sunt diferite și în cea mai mare parte ascunse în alimentele procesate.

JJ Virgin, un medic nutriționist foarte cunosctu, autor și trainer, ne ajută să descoperim cum este ascuns zahărul în alimentele pe care le consumăm zilnic, pentru a nu ajunge să consumăm mai mult decât trebuie.

Mulți oameni cred că este bine să mănânce zaharuri naturale. Cu toate acestea, acest lucru este greșit, deoarece zahărul brut din trestie de zahăr, agave, sucul natural de fructe poate fi motivul pentru care sănătatea ta este în pericol. Zaharul este un dușman adevărat și oamenii ar trebui să se concentreze asupra a ceea ce este în interiorul alimentelor pe care le consumă zi de zi.

Citește și: Ceaiul de detoxifiere care te scapă de kilogramele în exces și de grăsimea de pe abdomen în 14 zile

Chiar și sucul natural de fructe, de mere ori de portocale poate deveni o problemă, deoarece uneori poate deveni o opțiune mai nefericită decât un iaurt cu fructe sau un suc artificial cu coloranți și cu zaharuri artificiale.

Nu este important dacă îți iei zahărul zilnic dintr-o brioșă, dintr-un fruct sau din pâine, căci efectul este același.

Medicul încearcă să îi facă pe pacienții săi să renunțe la această dependență de dulce.

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să te cântărești și să îți măsori talia, pentru a vedea de la ce greutate pornești.

Al doilea lucru pe care trebuie să îl faci este să începi să citești etichetele produselor pe care le consumi. Acest lucru include sosurile, marinadele, dar și borcanul cu murături. Începi să faci o listă.

Primele simptome pe care le vei observa în cazul în care consumi prea mult zahăr zilnic sunt: oboseala prelungită, durerile puternice de cap, balonarea, picioarele și mâinile umflate, pofta exageratp de dulce, durerile puternice de încheieturi. De asemenea, zahărul consumat în exces poate duce la infecții în stomac, cu diferite bacterii și cu ciuperci.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top