Connect with us

Revistateo.ro

Balsam de buze cu cocos și trandafir

Cosmetica

Balsam de buze cu cocos și trandafir

Poate părea mai simplu să cumperi un balsam de buze, însă această rețetă te va face să te răzgândești și cel mai probabil nu vei mai renunța la ea niciodată. Ingredientele naturale acționează în profunzime și îi oferă pielii sensibile a buzelor îngrijire și hidratare intensă. Vremea rece a iernii afectează în primul rând cele mai sensibile zone, iar buzele se numără printre acestea. Dacă nu te protejezi, pot apărea probleme severe cum ar fi exfolierea, plielea uscată și crăpăturile. Pielea crăpată este un mediu prielnic pentru acumularea bacteriilor, iar asta poate conduce la infecții și imflamații.

Pentru a prepara acest balsam de buze hrănitor ai nevoie de următoarele ingrediente:

– o lingură de ceară de albine

– 4 linguri de ulei de cocos

– 4 linguri de unt de shea

– o linguriță de ulei de migdale

– 10 petale proaspete de trandafir

CITEȘTE ȘI: 5 SOLUȚII RAPIDE PENTRU BUZELE CRĂPATE

Cum trebuie să procedezi:

Într-o cratiță pune ceara de albine și las-o la foc mic până se topește. Când s-a topit, adaugă uleiul de cocos și untul de shea. Amestecă încontinuu până ce toate ingredientele se topesc și compoziția se omogenizează. Adaugă apoi uleiul de migdale și petalele de trandafir.

Toarnă compoziția într-un recipient curat și dezinfectat cu alcool sanitar. Trebuie să faci acest lucru imediat, înainte ca ingredienteșle să se întărească la loc. Păstrează balsamul de buze într-un loc răcoros, ferit de lumina soarelui. Îl poți folosi aproximativ 6 luni de zile, dacă îl păstrezi în condiții de siguranță.

Uleiul de cocos este hidratant și repară în profunzime pielea crăpată, în timp ce uleiul de migdale o menține fină și catifelată. Petelele de trandafir au un efect calmant și îi oferă balsamului o aromă deosebită.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cosmetica

To Top