Connect with us

Revistateo.ro

5 lucruri ciudate care li se intampla unghiilor tale si ce indica ele

Frumusete

5 lucruri ciudate care li se intampla unghiilor tale si ce indica ele

Ai observat vreodata ca sunt lucruri in neregula cu unghiile tale? Iata care este motivul si ce se poate intampla!

Daca obisnuiesti sa iti vopsesti mereu unghiile sau sa iti faci manichiura cu gel, afla ca ar trebui sa iei o pauza pentru a observa ce ti se intampla. Toate schimbarile care au loc la nivelul unghiilor ar trebui luate in considerare, caci iti indica anumtie afectiuni pe care este foarte posibil sa le ai fara a sti.

1. Petele albe. Majoritatea oamenilor au tendinta de a spune ca aceste pete apar din pricina deficientei de calciu. Ei bine, afla ca sunt numeroase cauze pentru care ele se afla pe unghiile tale. Cea mai cunoscuta dintre toate este traumatismul la nivelul unghiei sau a degetului, insa petele able pot aparea si daca iti vopsesti unghiile un timp indelungat.

2. Fragilitate ridicata. Unghiile tale sunt extrem de fragile si se rup usor? Este foarte probabil sa suferi de hipotiroidism, insa aceasta nu este singura cauza. Vremea rece si aerul uscat pot da nastere apritiei acestei probleme. Foloseste o crema hidratanta pentru maini si unghii daca vrei sa le protejezi in mod corespunzator.

CITESTE SI: ALIMENTE CARE ITI SCHIMBA CULOAREA OCHILOR

CITESTE SI: TRENDUL MOMENTULUI: INELUL CU LAC DE UNGHII

3. Ingalbenirea. Este foarte des intalnita si poate fi un semn de diabet. Ar trebui sa mergi de urgenta la un control medical daca unghiile ti se ingalbenesc rapid si puternic. Si bolile aparatului respirator pot avea ca simptome ingalbenirea unghiilor.

4. Exfolierea. Aceasta neplacere se iveste, in general, atunci cand mainile iti sunt in permanenta expuse la umiditate. In cazuri extreme, aceasta poate indica prezenta psoriazisului.

5. Linii fine verticale. Acesta este un semn de maturizare a unghiei, asa ca nu ai de ce sa te sperii. Este esential sa le hidratezi daca vrei sa intarzii acest proces.

Sursa foto: apolloclinicthane.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Frumusete

To Top