Connect with us

Revistateo.ro

Cum sa faci ca unghiile sa iti creasca mai repede

Inedit

Cum sa faci ca unghiile sa iti creasca mai repede

Cum sa faci ca unghiile sa iti creasca mai repede

1) Dieta. Dietele extreme, mai ales cele sarace in proteine pot cauza o fragilitate a unghiilor, ceea ce incetineste procesul lor natural de crestere. Daca vei include in meniurile tale zilnice alimente precum carnea de pui, ouale, branza si soia, unghiile tale vor creste mai repede si vor arata mai bine.

2) Laptele. Vitamina D din lapte iti va intari unghiile si le va accelera cresterea.

3) Vitamin A. Mananca mai multi morcovi, piersici si mango si unghiile tale vor reflecta beneficiile.

4) Vitamina C. Aceasta vitamina stimuleaza productia de colagen ceea ce este important pentru sanatatea unghiilor tale.

5)Masajul. Stimularea fluxului de sange in zonele periferice iti va face unghiile sa creasca mai repede. Maseaza-ti degetele sau fa cateva exercitii cu ele, de exemplu misca-le ca si cum ai canta la pian, si unghiile vor creste mai repede.

6)Asigura-te ca iti e cald. Cand este frig afara nu uita sa iti protejezi unghiile si mainile cu o pereche de manusi calduroase.

7)Tratamentele. Uleiurile cu vitamine sunt eficiente, asa ca foloseste-le cat mai des pentru a stimula cresterea unghiilor.

8)Manichiura. Igiena si ingrijirea unghiilor sunt foarte importante asa ca fa-ti manichiura cel putin o data la doua saptamani.

9)Ceva ciudat. Daca vei freca un catel de usturoi pe fiecare unghie acestea vor creste mai repede. lasa usturoiul sa actioneze cel putin jumatate de ora si apoi clateste. Ca sa scapi de miros, maseaza-ti mainile cu o felie de lamaie.

Ce sa mananci pentru a avea unghii puternice si sanatoase

Alimentatia este foarte importanta. Alimentele pe care le consumi isi pun amprenta asupra corpului tau. Iti doresti ca unghiile tale sa fie sanatoase si puternice? Tot ce ai de facut este sa iti schimbi putin meniul. Rezultatele vor fi vizibile. In plus, acele alimente pe care le vei include in alimentatia zilnica iti vor aduce si alte beneficii. Afla ce trebuie sa mananci pentru a-ti ajuta unghiile sa aiba un aspect frumos.

Include cateva alimente in meniul tau pentru a avea unghii puternice si sanatoase

Peste. Contine Omega 3 si proteine. Poti consuma somon, macrou, cod sau sardine. Daca ai unghiile subtiri si moi, atunci pestele este alegerea cea mai buna pentru a rezolva aceasta problema. Fosforul si sulful din peste iti vor intari unghiile si le vor face mult mai sanatoase.

Ficat. Este bogat in fier, care intareste unghiile. Vegetarienii sau veganii au adesea probleme cu unghiile pentru ca alimentatia lor este saraca in produse care contin fier. Daca nu consumi carne, atunci incearca sa mananci spanac, linte, fasole. Sunt surse importante de fier.

Lactate precum iaurt si branza. Contin calciu, biotina si proteine. Toate acestea te vor ajuta sa ai unghii puternice si sanatoase. Daca vei consuma lactate, atunci nu trebuie sa iti mai faci griji in privinta unghiilor care se exfoliaza.

Albus de ou. Reprezinta, de asemenea, o sursa importanta de proteine si biotina. Daca il vei include in alimentatia ta, vei observa imbunatatiri la nivelul unghiilor. Vor fi mai puternice si mai frumoase.

Ovaz, seminte de dovleac si de susan. Aceste alimente contin zinc. Daca nu primesti o cantitate suficienta, atunci unghiile tale vor fi mult mai sensibile si expuse riscului de a se rupe imediat sau de a se exfolia. De asemenea, carenta de zinc va fi usor de observat la nivelul unghiilor. Apar pete albe pe suprafata lor. Asadar, asigura-te ca nu iti privezi corpul de acest micronutrient.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top