Connect with us

Revistateo.ro

Si tu faci aceste 4 GRESELI atunci cand iti tai UNGHIILE DE LA PICIOARE

Sanatate

RECUNOASTE! Si tu faci aceste 4 GRESELI atunci cand iti tai UNGHIILE DE LA PICIOARE?

O unghie cu probleme poate duce in timp la probleme mult mai grave, mai ales daca aceasta este ignorata. Ai grjia asadar sa nu mai faci niciodata aceste greseli atunci cand iti tai unghiile de la picioare.

1. Nu iti pregatesti picioarele corespunzator.

Nu uita ca inainte de a-ti taia unghiile de la picioare trebuie sa te speli cu apa calduta si sapun ori sa le lasi cateva minute la inmuiat. Acest ritual se recomanda mai ales in cazul in care ai probleme cu una dintre unghii ori daca au crescut mai mult ca de obicei. Astfel, unghiile tale vor fi mult mai usor de taiat si mai moi.

2. Nu folosesti un instrument bun.

Cel mai indicat atunci cand iti tai unghiile de la picioare este sa folosesti fie o unghiera fie o forfecuta ce nu are varfurile prea ascutite. In caz contrar risti sa te ranesti pentru ca in orice moment poti face o miscare gresita si poti taia mai mult decat este necesar.

3. Schimbi forma unghiilor.

Data viitoare cand iti tai unghiile incearca sa o faci respectand forma lor naturala. De fiecare data cand schimbi forma unghiilor de la picioare si le rotunjesti sau tai prea mult colturile, acestea s-ar putea sa creasca in carne ori sa te jeneze la mers.

4. Tai prea mult din unghie.

Renunta sa iti mai tai unghiile din carne, caci ranile deschise de la picioare, chiar daca sunt mici, risca sa se infecteze repede, mai ales in sezonul rece, cand mergi cu picioarele acoperite ore intregi. O unghie taiata din carne, infectata si netratata corespunzator iti va da mari batai de cap, la propriu.

Tu cum reusesti sa iti tai unghiile? Ti se intampla sa gresesti si sa nu urmezi indicatiile de mai sus? Ce faci in acest caz? Cunosti vreun remediu rapid pentru a avea unghii perfecte, chiar si atunci cand nu sunt ingrijite corespunzator?

Sursa foto Shutterstock

CITESTE SI: Cum să îți îngrijești unghiile după ce renunți la manichiura cu gel

După ce te hotărăști să renunți la machiura cu gel, unghiile tale vor fi mult mai slăbite o perioadă. De aceea este important să le îngrijești într-un mod corespunzător și să le acorzi toată atenția. S-ar putea să nu te aștepți să fie atât de fragile, așa că cel mai bine este să te pregătești psihic dinainte.

Primul pas pentru îngrijirea corespunzătoare este să renunți la pila de unghii. Cel mai probabil, nici nu o vei putea suporta. Dar în cazul în care vei putea și te va tenta, ține minte că nu vei face decât să slăbești unghiile și mai mult. Renunță la ojă și lac de unghii pentru o perioadă.

Unghiile au te timp pentru a se reface. În locul lacului, poți folosi un tratament de întărire care să conțină biotină sau vitamina E. Acestea hidratează și ajută din plin la procesul de recuperare.

Încearcă să le păstrezi scurte. Fiind foarte fragile, unghiile se vor rupe mai des și se vor exfolia. Taie-le scurt până ce vezi că se întăresc și devin mai puternice.

Când vei începe să folosești pila, asigură-te că le pilezi într-o singură direcție. Totodată, este esențial să nu tai cuticulele. Acestea protejează unghia de bacterii. Ea, fiind mult mai subțire după manichiura cu gel, va atrage mai ușor microbii și va fi predispusă la infecții.

Hidratarea este foarte importantă. Asigură-te că folosești o cremă de mâini intens hidratantă de mai multe ori pe zi, în special după ce te speli sau când ieși afară. Caută o cremă care conține vitamina E, ulei de cocos și antioxidanți. Băile calde de ulei te vor ajuta foarte mult. Încălzește ulei de mpsline sau de migdale și dizolvă în el o capsulă de vitamina E. Ține mâinile în el timp de 15 minute.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top