Connect with us

Revistateo.ro

5 cauze ciudate pentru care iti apar cosuri

Cosmetica

5 cauze ciudate pentru care iti apar cosuri

Ai foarte multe cosuri insa nu reusesti sa gasesti cauzele aparitiei acestora? Iata cateva motive care s-ar putea sa te surprinda!

Desi acneea este asociata in general cu adolescenta, sunt foarte multe persoane care se confrunta cu aceasta problema si la maturitate. De multe ori nu reusim sa ne dam seama care este cauza aparitiei cosurilor si, implicit, nu reusim sa le combatem. Iata 5 cauze ciudate pentrucare iti apar cosuri!

1. Ai obiceiul de a consuma multe sucuri naturale. Ce poate fi mai benefic decat un suc natural din fructe? Acesta iti ofera un pachet de vitamine si minerale, insa in acelasi timp aduce in organism foarte mult zahar. Nivelul ridicat de zahar, fie el si natural, poate cauza dezechilibre hormonale si astfel da nastere acneei.

2. Consumi pudra de proteine. Aceasta poate fi extrem de folositoare atunci cand ai o dieta echilibrata si faci sport. Aajuta din plin la cresterea masei musculare. Totusi, pudra de proteina s-a dovedit a fi una dintre cauzele pentru care iti pot aparea cosuri atunci cand te astepti mai putin. Mai multe studii au demonstrat ca atletii care consuma acest produs sufera de acnee mai mult sau mai putin severa.

3. Utilizezi prea multe produse cosmetice. Desi par a fi ideale pentru tipul tau de ten, produsele cosmetice il incarca si deseori blocheaza porii. O crema hidratanta si un gel de curatare sunt suficiente daca nu ai probleme grave cu pielea fetei. Evita serurile si toate celelalte produse care nu iti sunt necesare.

4. Telefonul mobil. Da, in mod ciudat telefonul mobil poate fi cauza aparitiei acneei. Daca il folosesti mult si nu ai obiceiul sa il cureti, acesta se umple de bacterii care ajung ulterior pe fata ta si dau nastere cosurilor si punctelor negre.

5. Gelul de curatare. Multe dintre acestea sunt agresive cu pielea (in special cele exfoliante). Totodata PH-ul gelurilor de curatare nu este aproape niciodata cel mai potrivit si asta poate duce la inflamatii si iritatii.

Sursa foto: blog.myskin.com

Masca de fata cu piper si miere te scapa de cosuri

Masca de fata cu piper si miere este un remediu foarte eficient impotriva cosurilor si a tenului gras. Piperul negru este bogat in vitamine si minerale importante de care pielea ta are nevoie. Proprietatile sale antioxidante ajuta la curatarea celor mai adanci straturi ale pielii si indeparteaza toxinele. Astfel, riscul de aparitie a cosurilor se diminueaza semnificativ. Totodata stimuleaza circulatia si astfel ofera tenului un aspect sanatos, vioi.

Mierea de albine este renumita pentru proprietatile sale antiabacteriene si antiseptice. Acestea o transforma in tratamentul ideal pentru persoanele care se confrunta cu acneea severa.

Mierea te poate ajuta sa ai o piele mai fina, mai curata si mai stralucitoare. Este ideal sa o combini cu alte ingredientele naturale care pot imbunatati efectul acesteia.

Masca de fata cu piper si miere este ceea ce ai nevoie atunci cand ai apelat la numeroase remedii care nu au dat rezultate. Ai nevoie de: o jumatate de lingurita de piper negru, un albus de ou si o lingura de miere de albine.

Cu ajutorul unei furculite sau a unui tel bate albusul, poi amesteca-l cu mierea de albine si piperul. Aplica masca pe fata, evitand zona ochilor si cea a gurii. Las-o sa actioneze 15-20 de minute si clateste-te cu apa calduta, cu mare atentie.

Poti prepara si un exfoliant care te ajuta ajuta sa cureti tenul. Acesta contine iaurt si piper. Amesteca o jumatate de lingurita de piper negru cu doua linguri de iaurt si maseaza usor fata cu aceasta compozitie, timp de cateva minute. Te va ajuta sa elimini petele si cicatricile ramase in urma cosurilor. Nu uita sa te clatesti cu apa calduta!

Sursa foto: shaaanxoblogs.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cosmetica

To Top