Connect with us

Revistateo.ro

Cosmetica

2 retete simple: Cum sa iti faci strugurel la tine acasa

Suntem in luna noiembrie si stim asta in primul rand daca vedem cum arata acum garderoba noastra. Frigul se instaleaza treptat si pregateste venirea iernii. Gerul si viscolul care ingheata tot in jur ne afecteaza atat starea de sanatate cat si aspectul buzelor.

Buzele crapate sunt o consecinta directa a trecerii de la cald la rece. Buzele au nevoie de o altfel de hidratare, trebuie hranite in mod constant pentru a nu crapa si a nu sangera, asa cum se poate intampla pe vreme friguroasa.

Iti poti face strugurel la tine acasa pentru a evita sa ai buze crapate. Lip-balm-ul sau lip-gloss-ul ideal este cel facut din produse naturale.

2 retete de strugurel:

1. STRUGUREL DE FRUCTE

Ingrediente necesare: 2 linguri de unt sau ulei vegetal si doua linguri de praf de fructe amestecate (precum cele folosite pentru suc).

CITESTE SI: Cele mai sănătoase rețete de balsam de buze homemade

CITESTE SI: Balsam de buze cu agave

Cum se face? Amesteca aceste ingrediente intr-un bol, la microunde. Trebuie sa capete un aspect moale, curgator. Daca pui cuptorul la temperatura mare timp de 30 de secunde, vei obtine ‘crema’ de strugurel. Pune recipientul in frigider timo de 30 de minute. Atunci cand s-a intarit, il poti da pe buzele tale cand iesi la aer rece.

2. STRUGUREL DE AFINE

Ingrediente necesare: 10 afine proaspete, 1 lingurita de miere si 1 lingura de ulei de migdale.

Cum se face? Pune ingredientele enumerate in randul de mai sus la microunde pentru cateva minute. Zdrobeste bine afinele si apoi scurge-le pentru indepartarea semintelor si a resturilor necomestibile din aceste fructe.

Pune amestecul intr-un recipient inchis ermetic si noul tau strugurel va fi gata de folosire intr-o ora dupa care l-ai pus la frigider.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cosmetica

To Top