Connect with us

Revistateo.ro

Par & Coafuri

Ce se întâmplă dacă te dai cu strugurel pe păr

Poate că e greu de crezut, însî strugurelul de buze, cel care nu lipsește din gențile femeilor mai ales pe timp de iarnă când buzele crapă și se exfoliază de la frig, are efecte și pentru păr.

Strugurelul are efecte benefice asupra părului. Aplicat pe șuvițe, acesta va preveni electrizarea părului. Firele mai rebele vor sta așezate frumos.

Mai mult, balsamul de buze poate fi utilizat și pentru lustruirea pantofilor. Se mai folosește și pentru a scoate mai ușor inelele blocate pe degete (trebuie doar să ungi zona din jurul bijuteriei și ca ieși mai ușor).

CITESTE SI: Ce se intampla daca iti clatesti parul cu zapada

De câte ori pe săptămână trebuie să îți speli părul

Uleiul de masline vindeca constipatia, te scapa de matreata si iti curata rinichii

GHID COMPLET pentru ingrijirea parului VOPSIT

Cum te bronzezi iarna

De ce se electrizează părul?

Atunci când părul se freacă de ceva are loc un transfer de electroni de la păr către obiectul respectiv.

Toate firele pierd electroni căpătând o sarcină electrică pozitivă. După cum probabil știi de la orele de fizică din școala generală, plus cu plus se resping, iar minus cu plus se atrag.

Părul se electrizează cel mai ușor iarna, după ce scoți căciula de pe cap.

CITESTE SI: Dieta care OPRESTE caderea parului. Ce sa mananci pentru o podoaba capilara superba!

Rozmarinul oprește căderea părului. Cum să îl folosești

Cum îți faci strugurel la tine acasă?

Suntem in luna decembrie si stim asta in primul rand daca vedem cum arata acum garderoba noastra. Frigul se instaleaza treptat si pregateste venirea iernii. Gerul si viscolul care ingheata tot in jur ne afecteaza atat starea de sanatate cat si aspectul buzelor.

Buzele crapate sunt o consecinta directa a trecerii de la cald la rece. Buzele au nevoie de o altfel de hidratare, trebuie hranite in mod constant pentru a nu crapa si a nu sangera, asa cum se poate intampla pe vreme friguroasa.

Iti poti face strugurel la tine acasa pentru a evita sa ai buze crapate. Lip-balm-ul sau lip-gloss-ul ideal este cel facut din produse naturale.

2 retete de strugurel:

1. STRUGUREL DE FRUCTE

Ingrediente necesare: 2 linguri de unt sau ulei vegetal si doua linguri de praf de fructe amestecate (precum cele folosite pentru suc).

Cum se face? Amesteca aceste ingrediente intr-un bol, la microunde. Trebuie sa capete un aspect moale, curgator. Daca pui cuptorul la temperatura mare timp de 30 de secunde, vei obtine ‘crema’ de strugurel. Pune recipientul in frigider timo de 30 de minute. Atunci cand s-a intarit, il poti da pe buzele tale cand iesi la aer rece.

2. STRUGUREL DE AFINE

Ingrediente necesare: 10 afine proaspete, 1 lingurita de miere si 1 lingura de ulei de migdale.

Cum se face? Pune ingredientele enumerate in randul de mai sus la microunde pentru cateva minute. Zdrobeste bine afinele si apoi scurge-le pentru indepartarea semintelor si a resturilor necomestibile din aceste fructe.

Pune amestecul intr-un recipient inchis ermetic si noul tau strugurel va fi gata de folosire intr-o ora dupa care l-ai pus la frigider.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Par & Coafuri

To Top