Connect with us

Revistateo.ro

Nu exista femeie care sa nu iubeasca parfumul. Fie ca este vorba despre parfumul floral, cel fructat sau cele condimentate, este important sa stii cum aplici parfumul ca sa il mentii pe piele cat mai mult timp.

Frumusete

Cum aplici parfumul pentru a tine intreaga zi

Nu exista femeie care sa nu iubeasca parfumul. Fie ca este vorba despre parfumul floral, cel fructat sau cele condimentate, este important sa stii cum aplici parfumul ca sa il mentii pe piele cat mai mult timp.

Orice parfum are trei note: nota de varf, nota de mijloc si nota de baza. Fiecare asemenea nota este de fapt, un amestec de esente.

Pe platourile de filmare ale peliculei lui Georges Cukor, „Let’s Make Lov”, sub impulsul momentului, Marilyn si-a marturisit dragostea pentru Chanel No.5:

„Imi tot pun intrebari. Uite un exemplu: Ce porti in pat? O bluza de pijama? Pantaloni de pijama? O camasa de noapte? Asa ca le-am spus: Chanel No.5. Pentru ca e adevarul… Si totusi, nu voiam sa zic ca dorm goala. Dar asta e adevarul!”

Notele de varf sunt cele pe care le simti imediat dupa aplicare. Acestea te cuceresc de la prima aplicare.

Notele de mijloc intra in joc atunci cand cele de varf isi pierd efectul, cam la 15 minute dupa aplicare.

Dupa 2-3 ore de la aplicarea initiala, ai ocazia sa simti notele de baza. Acestea preiau stafeta de la cele de mijloc. In functie de combinatie, pot tine pana la cateva ore sau chiar cateva zile, daca este vorba despre haine.

Iata cum poti face ca sa mentii cat mai mult parfumul pe piele. In primul rand, ai mare grija ca sa nu aplici pe accesorii si pe bijuterii, ca sa nu le deteriorezi. In cazul parfumurilor scumpe, acestea tind sa pateze, asa ca ai mare grija sa nu atingi hainele.

Cea mai buna idee este sa aplici parfumul direct pe piele, inainte de a te imbraca. Atfel, mirosul va intra subtil si in haine. Ai grija sa nu exgerezi cu cantitatea pe care o aplici.

Cum aplici parfumul pentru a tine intreaga zi. Nu exagera cu cantitatea

Ca sa tina mai mult timp parfumul pe pielea ta, aplica o crema hidratanta, de preferinta in aceeasi aroma cu parfumul. Multe dintre parfumuri comercializeaza seturi de parfum si crema. Hidrateaza pielea, apoi aplica si parfumul.

Nu irosi parfumul pulverizand in camera si trecand prin el. Prea putin din cantitatea data in aer va ramane si pe piele.

Poarta intotdeauna parfumul pe zonele puternic vascularizate. In spatele urechii, in spatele genunchilor si la incheieturi sunt de ajuns pentru a mirosi bine intreaga zi.

Citeste si: Ce se intampla daca te dai cu parfum in zona buricului

Poti pulveriza si pe par, pentru un plus de aroma, dar numai dupa ce parul este proaspat spalat. Niciodata nu exagera cu cantitatea folosita. Foloseste parfum de tip rola pentru a te improspata in timpul zilei.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Frumusete

To Top