Connect with us

Revistateo.ro

Cum îți poate afecta parfumul pielea

Sanatate

Cum îți poate afecta parfumul pielea

Tu știi cum îți poate afecta parfumul pielea? Cu toții folosim un astfel de produs. Însă este bine să cunoaștem și efectele mai puțin plăcute ale parfumului asupra pielii. Află din rândurile de mai jos când nu este recomandat să te dai cu parfum și de ce.

Tu știi cum îți poate afecta parfumul pielea?

Parfumul este folosit și de femei, și de bărbați. Cu toate acestea, este bine să se cunoască și riscurile la care ne expunem dacă nu aplicăm parfumul atât cât trebuie sau atunci când este necesar.

În special atunci când este cald afară, oamenii au tendința de a folosi mai mult parfum decât în mod obișnuit. Asta pentru a evita mirosurile neplăcute. Cu toate acestea, obiceiul nu este unul sănătos.

Dacă te dai parfum și apoi stai la soare, combinația aceasta nu va fi în regulă pentru piele. „Aplicarea parfumului sau a loţiunii aftershave şi expunerea la razele soarelui poate conduce la apariţia unei afecţiuni numite poikilodermie”, este semnalul de alarmă pe care îl trag dermatologii, potrivit realitatea.net.

Ce înseamnă mai exact și cum se manifestă această afecțiune despre care multe persoane nu știu multe informații? Aceasta se manifestă prin spargerea vaselor capilare. De asemenea, se manifestă prin hipopigmentare și hiperpigmentare.

CITEȘTE ȘI: Cum scapi de pielea lăsată după slăbire

CITEȘTE ȘI: Cancerul de piele poate fi anuntat de degetele de la picioare. Afla cum!

CITEȘTE ȘI: Cum sa Te Protejezi Impotriva Ciupercilor de Piele

Deși nu este o afecțiune foarte cunoscută și multe persoane nici măcar nu au auzit de ea, trebuie să știm în ce circumstanțe apare. De asemenea, poate să apară și dacă frecventezi sauna. În plus, folosirea uscătorului de păr foarte aproape de piele poate avea aceleași efecte.

Așadar, în sezonul cald, ai mare grijă când folosești parfumul. Evită acele greșeli care îți pot pune sănătatea în pericol. Chiar dacă îți dorești să miroși bine, încearcă să nu te expui la soare după ce te dai cu parfum. Ai văzut mai sus de ce combinația aceasta nu face bine pielii.

Sursă foto: shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top