Connect with us

Revistateo.ro

Vrei un păr sănătos? Consumă aceste 6 alimente!

Par & Coafuri

Vrei un păr sănătos? Consumă aceste 6 alimente!

Alimentația este fundamentală nu doar dacă vrei să nu te pricopsești cu anumite boli ci și pentru frumusețe. Însă… dacă stăm să ne gândim bine, granița dintre sănătate și frumusețe este foarte fragilă. De exemplu, cum poți să ai un păr frumos dacă nu e și sănătos? Iată și ce trebuie să consumi pentru asta!

SOMONUL
Somonul este unul dintre alimentele care are cel mai mare impact asupra felului în care se dezvoltă părul tău. Și asta pentru că este bogat în acizi grași, Omega-3 și vitamina B12, toate esențiale pentru sănătatea părului. Somonul, datorită acestei compoziții enumerate mai sus, va preveni uscarea scalpului și te va scăpa de mătreață rapid, conferind strălucire părului tău.

CITEȘTE ȘI: GRÂUL, PLANTA CARE RENAȘTE ORGANISMUL

NUCILE
Consumul de nuci, este, de asemenea, benefic pentru păr. Fie că vorbim de nucile acaju, migdale sau nucile obișnuite, zincul este elementul lor comun, care favorizează sănătatea părului. Omega-3 din nuci conferă strălucire părului tău.

LACTATE CU GRĂSIME SLABĂ
Potrivit utlimelor cercetări științifice, calciul are un rol esențial în sănătatea scalpului. De asemenea, alte elemente ale produselor lactate precum caseina (o proteină din zer) previn uscarea scalpului.

SCOICILE
Nu toată lumea le iubește însă sunt sănătate pură. Știați că scoicile ajută la creșterea părului? Asta se întâmplă datorită aportului de zinc. Consumul de scoici reglează funcționarea corectă a glandelor de ulei de la nivelul scalpului.

LINTEA
Conține proteine bogate în fier și zinc. Proteinele din linte întăresc firul de păr, făcându-l mai rezistent la tendința de rupere sau de roadere a vârfurilor. Puteți consuma lintea împreună cu carne de vită sau de porc, preparate cât mai light posibil.

CARNEA DE PASĂRE

Dacă vrei plete lungi și puternice ca în reclamele de la șampoane atunci nu uita de clasicul pui. Carnea de pui, de curcan sau orice altă pasăre domesticită conține vitamina B, fier și zinc.

Toate alimentele enumerate mai sus pot fi găsite și preparate ușor, dacă vrei să ai un păr sănătos.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Par & Coafuri

To Top